NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
NORD DRIVESYSTEMS optimistisch over het nieuwe jaar
In 2022 ontving NORD het zilveren duurzaamheidscertificaat van ratingbureau EcoVadis.

NORD DRIVESYSTEMS optimistisch over het nieuwe jaar

Groei in tijden van crisis|In een uitdagend jaar kijkt NORD DRIVESYSTEMS ook terug op positieve ontwikkelingen. Vlak voor de jaarwisseling 2022/2023 passeerde de aandrijffabrikant voor het eerst de omzetdrempel van één miljard euro, breidde het aantal medewerkers uit tot 4.900 en werden wereldwijd nieuwe productielocaties geopend.

“2022 was een zeer succesvol jaar, maar werd tegelijkertijd gekenmerkt door crisis”, vertelt Gernot Zarp, Sales Manager bij NORD DRIVESYSTEMS. “De feedback van de klanten was echter zeer positief, want ondanks de knelpunten in de toeleveringsketens probeerden we telkens weer om alles mogelijk te maken voor onze klanten.”

Aandachtspunten en producten 

In 2022 lag de focus vooral op innovatieve, energiebesparende aandrijfoplossingen om het energieverbruik in industriële toepassingen substantieel te verlagen en adequaat in te spelen op de stijgende energiekosten – bijvoorbeeld door het inzetten van de gepatenteerde DuoDrive en de hoogrendement IE5+ motoren. De NORD ECO service ondersteunde daarbij bedrijven bij het vinden van de meest efficiënte aandrijfoplossingen.

Daarnaast heeft de NORD Groep zich gefocust op het thema duurzaamheid: interne processen zijn efficiënter gemaakt, maar ook andere aspecten zijn onder de loep genomen, zoals milieubescherming, opleiding en promotie van medewerkers, mensenrechten in de toeleveringsketen, certificaten (EcoVadis en ISO 14001) en de ondertekening van het UN Global Compact.

Investeringen en groei 

In 2022 investeerde NORD DRIVESYSTEMS fors in de uitbreiding van de faciliteiten in Duitsland en in het buitenland. Het nieuwe kantoor- en administratiegebouw in Bargteheide werd gebouwd, de productielocatie in Yizheng, China, werd voltooid en in het eerste kwartaal van 2023 wordt in India de vierde wereldwijde assemblagefabriek voor industriële reductoren geopend om de lokale groei te verankeren. Verder is de fabrikant van plan de elektronische productie op de locatie Aurich uit te breiden en de capaciteit van de motorenfabriek in Polen aanzienlijk te verhogen.

De gepatenteerde DuoDrive combineert de hoog-efficiënte IE5+ motor met een kegelwielreductor in één behuizing.

Vooruitzichten voor 2023 

“De afgelopen jaren is gebleken dat bedrijven zich breder moeten positioneren. Daarom zal het onderwerp Multisourcing een hogere prioriteit krijgen, vooral op het gebied van supply chain en productie, maar ook in de mondiale oriëntatie van de doelindustrieën”, legt Zarp uit. In 2023 zal de focus liggen op sectoren als post & parcel, luchthaven, magazijnlogistiek, bakkerijen en verpakkingsindustrie, en op toepassingen op het terrein van bulkhandling of mengen en roeren.

“Momenteel zijn energiezuinige oplossingen, zoals onze gepatenteerde DuoDrive en IE5+ motoren erg in trek, omdat ze klanten veel voordeel opleveren. Hetzelfde geldt voor onze MAXXDRIVE® XD industriële reductoren of de NORDAC ON frequentieomvormers, waarvan we het vermogensbereik zullen uitbreiden tot 3 kW”, aldus Zarp. Ook onderwerpen als fabrieksautomatisering en digitalisering zullen dit jaar een belangrijke rol spelen, met name met het oog op de groeiende Aziatische markt.

“Al met al kijken we met een optimistisch blik naar het nieuwe jaar en gaan we uit van een verdere verbetering van de aanbodsituatie en verdere groei”, aldus Zarp. Op het gebied van elektromotoren en motorreductoren is de fabrikant met de gerealiseerde standaard levertijden en een betrouwbaarheidsscore van meer dan 90% al weer terug op het niveau van voor de crisis. “Allemaal verlangen we naar normaliteit en stabiliteit in plaats van crisis.”

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details