NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
NORD DRIVESYSTEMS op interpack 2023 Hoog-efficiënte aandrijfoplossingen voor de verpakkingsindustrie

NORD DRIVESYSTEMS op interpack 2023 Hoog-efficiënte aandrijfoplossingen voor de verpakkingsindustrie

Op de interpack in Düsseldorf presenteert aandrijfspecialist NORD DRIVESYSTEMS van 4 tot 10 mei 2023 zijn brede productprogramma en expertise voor de verpakkingsindustrie – van decentrale frequentieomvormers tot energie-efficiënte aandrijvingen en hoogwaardige oppervlaktebehandelingen voor spoel- of spuitruimtes.

Of het nu gaat om primaire, secundaire of end-of-line verpakkingen: NORD DRIVESYSTEMS implementeert voor alle fasen van het verpakkingsproces economische, duurzame en toegesneden aandrijfoplossingen die optimaal voldoen aan de relevante applicatie-specifieke eisen en tevens kunnen bijdragen aan een aanzienlijke verlaging van de Total Cost of Ownership (TCO). Bezoek de NORD stand C26 in hal 6 op de interpack vakbeurs en ontdek wat dit betekent voor maatwerktoepassingen. De Noord-Duitse aandrijfspecialist presenteert daar zijn modulaire producten en brede expertise op het gebied van verpakkingsautomatisering. Tot de beurshoogtepunten behoren de decentrale frequentieomvormer NORDAC ON/ON+, de IE5+ synchroonmotor, de gepatenteerde DuoDrive motorreductor en de nsd tupH oppervlaktebehandeling. 

NORDAC ON/ON+: Decentrale frequentieomvormer met geïntegreerde Ethernet interface

De decentrale frequentieomvormer NORDAC ON/ON+ wordt gekenmerkt door een geïntegreerde Ethernet interface (Profinet, EtherNet/IP en EtherCAT kunnen via parameters worden ingesteld), volledige plug-in mogelijkheden en een zeer compact ontwerp. De slimme frequentieomvormers zijn bij uitstek geschikt voor integratie in verpakkingsmachines waar ze ruimte besparen evenals de bij centrale frequentieomvormers benodigde uitgebreide motorbekabeling. Er zijn twee versies leverbaar: de NORDAC ON, ontworpen voor gebruik met asynchroonmotoren en de NORDAC ON+, speciaal ontworpen voor gebruik in combinatie met hoog-efficiënte IE5+ synchroonmotoren.

IE5+ generatie motoren: Efficiëntie op een nieuw niveau

Met de IE5+ synchroonmotor zet NORD nieuwe standaards voor energie-efficiëntie. Dankzij de permanentmagneet synchroonmotortechnologie (PMSM) realiseert de motor een rendement tot 95 procent, dat redelijk constant is over een breed toerental- en koppelbereik. De IE5+ motor levert daarmee optimaal energieverbruik in deellast- en toerentalbereik en overtreft zelfs de hoogst gedefinieerde energie-efficiëntieklasse IE5.

DuoDrive: Naadloze integratie van reductor en motor

De gepatenteerde DuoDrive is een revolutionair geïntegreerd reductor/motorconcept dat vermogens tot 3 kW omvat. Het combineert de hoog-efficiënte IE5+ motor en een eentraps vlakke reductor in één behuizing. Het constante motorkoppel over een breed toerentalbereik zorgt voor een consistente variantenreductie en verlaging van de bedrijfskosten. Samen met de eenvoudige plug-and-play inbedrijfstelling resulteert dit in een aanzienlijke verlaging van de Total Cost of Ownership (TCO) vergeleken met bestaande aandrijfsystemen. Het niet-geventileerde spatwaterdichte ontwerp met gladde oppervlakken voldoet aan de strengste hygiëne-eisen en zorgt voor een optimale reiniging.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details