NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
NORD aandrijfoplossingen voor de graanindustrie: bulkgoedoverslag uit één hand met het NORD modulaire systeem
NORD-Drivesystems-Grain.jpg: NORD DRIVESYSTEMS levert complete, op de behoeften van de graanindustrie afgestemde aandrijfsystemen in combinatie met diepgaande kennis van toepassingen en technische ondersteuning

NORD aandrijfoplossingen voor de graanindustrie: bulkgoedoverslag uit één hand met het NORD modulaire systeem

NORD DRIVESYSTEMS levert aandrijfsystemen die zijn afgestemd op de speciale eisen van de graanindustrie. Of het nu gaat om elevatoren, transportbanden, kettingtransporteurs of schroeftransporteurs, NORD ondersteunt exploitanten van systemen voor de opslag, verwerking en het transport van graan en graanproducten met geoptimaliseerde aandrijfoplossingen, diepgaande kennis van toepassingen en wereldwijde technische ondersteuning.

NORD DRIVESYSTEMS is één van ’s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van aandrijftechniek en levert een breed scala aan oplossingen voor het transport van bulkgoederen, zoals graan en oliehoudende zaden. Bekerelevatoren worden gebruikt om bulkgoederen in verticale richting te transporteren. Met de MAXXDRIVE® industriële reductoren levert NORD DRIVESYSTEMS veelzijdige oplossingen voor koppels tot 282.000 Nm, die zowel direct, als met een IEC motoraanbouw kunnen worden gemonteerd. NORD aandrijfconcepten voor elevatoren bieden eveneens opties met terugloopblokkering om terugstroming van materiaal te voorkomen, naast hulpaandrijvingen met vrijloopkoppelingen en encoders voor onderhoudswerkzaamheden.

De nieuwste generatie, MAXXDRIVE®-XT, is uitgebreid met een toepassing-geoptimaliseerde tweetraps kegelwielreductor. Dankzij beide versies kunnen nu vlakke of haakse reductoren met flens- of opsteekbehuizing parallel of haaks in transportsystemen worden opgesteld. Ze kunnen worden gecombineerd met een voetgemonteerde, hoogrendement IE3 motor op een vast chassis of een zwenkend motorframe, al dan niet via een hydraulische koppeling gekoppeld. Aangezien bij de meeste toepassingen van bekerelevatoren stof vrijkomt, bestaat er gevaar voor explosie als het stof ontvlambaar is. Daarom wordt hier gebruik gemaakt van op maat gemaakte explosieveilige motoren en motorreductoren.

Kettingtransporteurs transporteren graan

Kettingtransporteurs zijn ideaal voor het horizontaal of schuin transporteren van graan en andere bulkgoederen. Deze transportbanden – verkrijgbaar met vlakke of ronde basis en opties als by-pass toevoer, meerdere afvoerpunten en slijtvaste bekleding – zijn ideaal voor installatie buiten, en zijn geschikt voor vele toepassingen en hebben essentiële voordelen ten opzichte van andere transportbanden wat betreft veiligheid, milieubescherming en efficiëntie.

Energie-efficiënte schroeftransporteurs

Schroeftransporteurs bestaan uit een aan beide kanten ondersteunde transportschroef, die in een behuizing roteert en zo het materiaal transporteert. De bulkgoederen kunnen horizontaal, diagonaal of verticaal over een bepaalde afstand worden getransporteerd en exact worden gedoseerd, bijvoorbeeld met behulp van schuiven. NORD DRIVESYSTEMS levert energie-efficiënte, eenvoudig te monteren en betrouwbare aandrijfoplossingen met reductoren in UNICASE behuizingen, naast speciale asafdichtingen voor alle omgevingscondities. Ze kunnen eenvoudig worden gemonteerd en gedemonteerd, zelfs door middel van directe montage zonder het gebruik van V-snaren en riemschijven.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details