NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Niveaumeting van vloeibare chocolade
Zijn verzonken PEEK Lensantenne dringt niet in de tank, wat afzetting voorkomt en de onderhoudskosten laag houdt.

Niveaumeting van vloeibare chocolade

Chocolade is een ware lekkernij, maar stelt tijdens de productie de nodige uitdagingen. Het is van nature immers een viskeuze en kleverige vloeistof die zich daardoor kan ophopen op de sensoren die het proces in goede banen moeten leiden. Bij de installatie van een nieuwe tank voor chocoladebroodjes koos een Franse industriële bakkerij dan ook meteen voor een sensor die ook onder moeilijke omstandigheden steeds betrouwbare resultaten kan garanderen voor een perfect voorraadbeheer. De Optiwave 3500 C van KROHNE natuurlijk.

Zijn verzonken PEEK Lensantenne dringt niet in de tank, wat afzetting voorkomt en de onderhoudskosten laag houdt.

Een industriële bakkerij in Frankrijk produceert chocoladebroodjes met vloeibare chocolade die is opgeslagen bij 45 °C in een tank met conische bovenkant en bodem van 5 m hoog. Om de vier uur verwijdert een roterende schraper gedurende tien minuten de chocolade uit de tankwanden. Om de consistente aanvoer van chocolade voor de productie van broodjes te garanderen, moet het niveau van het product in de tank voortdurend worden gecontroleerd. De viskeuze en kleverige vloeistof heeft de neiging zich op te hopen, vooral op binnendringende meetsondes. Naast hygiënische problemen en hogere onderhoudskosten kan dit gemakkelijk leiden tot onnauwkeurige meetwaarden. Bovendien was de klant op zoek naar een geautomatiseerde meetoplossing om zijn voorraad te beheren en de handmatige werkzaamheden te verminderen. Aangezien de tank nieuw was, was er tot dusver geen meetapparatuur geïnstalleerd.

Gemonteerd bovenop de tank meet de OPTIWAVE 3500 continu het niveau van de vloeibare chocolade en stuurt de waarden automatisch door naar de controlekamer.

Oplossing KROHNE

KROHNE installeerde de OPTIWAVE 3500 C. Deze 80 GHz FMCW radarniveautransmitter is bedoeld voor hygiënische vloeistofapplicaties. De radarsensor is geïnstalleerd met een DN51 SMS 1145 hygiënische aansluiting en een verzonken DN25 / 1,5″ PEEK Lens antenne. Gemonteerd bovenop de tank meet het apparaat continu het niveau van de vloeibare chocolade en stuurt de waarden automatisch door naar de controlekamer.

De klant was op zoek naar een geautomatiseerde meetoplossing om zijn voorraad te beheren en de handmatige werkzaamheden te verminderen

Voordelen voor de klant

De klant heeft dankzij de technologie van KROHNE het proces geoptimaliseerd en tegelijkertijd zijn onderhouds- en productiekosten verlaagd. De OPTIWAVE 3500 biedt continue en nauwkeurige metingen van het niveau van de vloeibare chocolade tot aan de procesaansluiting. Zijn verzonken PEEK Lensantenne dringt niet in de tank, wat afzetting voorkomt en de onderhoudskosten laag houdt. Dankzij de zeer kleine zendhoek kan de radar geagiteerde productoppervlakken meten met een nauwkeurigheid van ± 2 mm. De gemeten waarden worden automatisch doorgegeven aan de controlekamer. Deze oplossing is eenvoudig te installeren, in bedrijf te stellen en te bedienen, en levert een snel rendement op.    

Optiwave 3500 C eigenschappen

 • 2-draads 80 GHz contactloze FMCW radarniveautransmitter voor vloeistoffen met hygiënische eisen 
 • Ingebouwde PEEK lensantenne (geen tankindringing) 
 • Kleine dode zone en smalle zendhoek
 • Meetrange tot 50 m 
 • Geschikt voor Cleaning-In-Place (CIP) en Sterilization-In-Place (SIP) 
 • Uitgebreide keuze aan hygiënische procesaansluitingen: klemmen, SMS, DIN 11864-1, VARIVENT® … 
 • ± 2 mm; ± 0,08″ nauwkeurigheid 
 • Procescondities tot 150 °C en 25 barg 
 • Snelle installatieassistent voor eenvoudige inbedrijfstelling 
 • Empty tank spectrum functie die valse reflecties elimineert 
 • Groot LCD-display met achtergrondverlichting, 4-drukknoppen en tekstweergave in 12 talen 
 • Gratis PACTwareTM DTM met volledige functionaliteit.

  Stuur ons een bericht

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details