NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Nieuwe vloer functioneel en esthetisch pareltje
Schot’s vishandel koos voor een Ucrete CS10 in lichtgrijze kleur die perfect past bij de rest van het gebouw.

Nieuwe vloer functioneel en esthetisch pareltje

Het moest dan ook een Ucrete vloer zijn. Niet alleen wegens het grote gebruiksgemak en de hygiëne die deze vloer met zich meebrengt, maar ook omdat hij er zo goed uit ziet. “Hij sluit echt naadloos aan bij de rest van het gebouw.”

Schot’s vishandel begon als leurhandel in de regio rond Roosendaal. Rini Schot: “In de jaren 60 al stak mijn vader Jaap de grens over naar België om ook hier vis aan de man te brengen. Toen was de grens passeren nog een heel gedoe, dus besloot hij zich aan deze kant van de grens te vestigen. Hij vond begin jaren 70 een loods in Essen waar hij zijn vis kon voorbereiden en we waren vertrokken.” Als kleine jongen weet Schot het immers al. Hij wil in de voetsporen van zijn vader treden. Vandaag rijden de marktwagens van Schot’s vishandel uit van Essen tot net onder Brussel en helemaal tot aan Turnhout. 42 plaatsen in totaal. “In de voormiddag veelal naar markten, in de namiddag vind je ons terug op vaste standplaatsen.” 

Cruciaal bij de uitvoering van de vloer, die ongeveer 400 m² beslaat, was de afwatering.

Nieuwe bedrijfshal

De voorbereiding die is voor ’s nachts en gebeurt vanuit een nieuw bedrijfspand in Essen. Wekelijks wordt er ongeveer 2.500 kg vis verwerkt. “Nadat een brand onze vorige locatie in de as gelegd had, besloten we een volledig nieuw bedrijfsgebouw te zetten. De vloer moet daarin zowat het belangrijkste element geweest zijn”, vertelt Schot. “We wilden een slijtvaste vloer, met een goede afwatering die er ook nog eens mooi uitzag en die naadloos van de ene ruimte in de andere overging. Onze architect (GDesign) en vloerlegger (Benvitec) wisten meteen waar we moesten aankloppen: bij Master Builders Solutions voor een Ucrete vloer. We kozen voor een Ucrete CS10 in lichtgrijze kleur die perfect past bij de rest van het gebouw.”

Eenvoudig te reinigen, perfect in gebruik

Cruciaal bij de uitvoering van de vloer, die ongeveer 400 m² beslaat, was de afwatering. Daar durfde het al eens haperen in het vorige pand. Schot: “Maar deze vloer is echt heel onderhoudsvriendelijk. De afwatering werkt perfect. Je spuit het grof vuil af, alles loopt vervolgens naadloos naar de afvoergoten. Dan nog even met de schrobmachine erover en hij is weer klaar voor gebruik. Allemaal heel gemakkelijk. De vloer is bovendien vloeistofdicht, zodat er zich geen bacteriën kunnen vormen. Wat we ook enorm appreciëren is zijn slipweerstand. De vloer wordt eigenlijk nooit echt glad. Belangrijk in onze branche.”    

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details