NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Nieuwe GS1-conforme lasercodeerders en thermo-transfer overprinters in de kijker
Een duidelijke codering en een goede traceerbaarheid van producten zijn uiterst belangrijk

Nieuwe GS1-conforme lasercodeerders en thermo-transfer overprinters in de kijker

Markem-Imaje, een volledige dochteronderneming van Dover Corporation, biedt het meest uitgebreide assortiment markerings- en coderingssystemen, naadloos geïntegreerd met software die voldoet aan de hoogste eisen op het vlak van traceerbaarheid en merkbescherming. Op Empack pakte de specialist uit met oplossingen die perfect inspelen op de huidige vraag naar GS1-conforme 1D- en 2D-codes met de GS1 Digital Link. Zo presenteerde Markem-Imaje innovatieve SmartLase® fiber- en CO2-lasercodeersystemen en zette ook de SmartDate® familie van thermo-transfer overprinters (TTO) en de CoLOS® software in de kijker.

De SmartLase® F250 20-watt fiberlaser is compact, veilig, krachtig en intelligent. De SmartLase® C600 CO2-laserdecodeerder garandeert scherpe, permanente codes van superieure kwaliteit op de meest veeleisende verpakkingslijnen.

Lasercodering wint steeds meer aan populariteit en Markem-Imaje speelt daar handig op in. Zo introduceerde de firma haar meest geavanceerde CO2-lasercodeerder. De SmartLase® C600 serie garandeert scherpe, permanente codes van superieure kwaliteit bij toepassingen met hoge snelheid op de meest veeleisende verpakkingslijnen – zelfs bij de toenemende codecomplexiteit van 1D- en 2D-codes. Dit systeem levert hoogwaardige, chemicaliënvrije, permanente codering op PET-flessen, glas, labels, etiketten voor snoepgoed, flexibele folie, geïnkt papier of karton, gecoate metalen en nog veel meer. Deze robuuste codeerders zijn supersnel, veilig, nagenoeg onderhoudsvrij én klaar voor Industrie 4.0. Naast standaardmodellen omvat de serie ook speciale versies voor gebruik in krappe ruimtes of voor brede printgebieden. Een andere eyecatcher op de stand was de SmartLase® F250 20 W fiberlaser, die net als de CO2-lasercodeerders uit de SmartLase® C600 serie een voortreffelijke codekwaliteit bij hoge snelheden levert. Dit codeersysteem is compact, veilig, krachtig en intelligent. Het is vooral ideaal voor codering op metalen en kunststof verpakkingen, om onuitwisbare complexe 1D- en 2D-codes te maken die voldoen aan traceerbaarheid en andere behoeften op hoge snelheid.

Thermo-tranfer overprinter

Markem-Imaje is ook al 30 jaar één van de pioniers op het vlak van thermo-transfer coderingstechnologie. Met het uitgebreide gamma van industriële thermo-transfer overprinters uit de SmartDate® serie drukt men codes van hoge kwaliteit op flow-wrappers, zakken, trayseals, zakjes, vacuüm­verpakkingen of etiketten. Ze zijn gemakkelijk te bedienen en halen probleemloos de hoogste productiesnelheden bij flexibele folieverpakkingen. Ze zijn ook eenvoudig te installeren in productielijnen en hun automatiseringsomgeving. Markem-Imaje introduceerde onlangs de innovatieve SmartDate® Xtra 3530 en Xtra 3750 linten, ideaal voor het afdrukken van leesbare codes op flexibele ecologische verpakkingen op papierbasis. Op Empack zette de specialist alvast de SmartDate® X65 in de vitrine.

De SmartLase® C600 CO2-laserdecodeerder garandeert scherpe, permanente codes van superieure kwaliteit op de meest veeleisende verpakkingslijnen.

Software

Markem-Imaje demonstreerde tot slot ook de eigen CoLOS© software, compatibel met alle printhardware, alle grote productiesystemen en ERP’s. Dit pakket maximaliseert de efficiëntie en output op de werkvloer en zorgt ervoor dat verpakkings- en codeeroplossingen nauwkeurig en traceerbaar zijn, waardoor merken beschermd worden. “In onze maatschappij moeten fabrikanten niet alleen producten van goede kwaliteit produceren. Ze moeten die ook doorheen de hele toeleveringsketen kunnen traceren. Het is cruciaal dat producten en verpakkingen gecodeerd worden met de nieuwste technologie die duurzaamheid van afdrukken en traceerbaarheid garandeert”, sluit men bij Markem-Imaje af.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details