Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

NL | FR

Nieuws

Nieuwe cursus “Veilig gebruik van AGV en AGV-systemen” bij Pilz Academy

F_Press_A_Material_Handling_AGV_with_PSENscan_Production_Engineer_with_helmet_coat_IMG_0346_cold1_v0_crop
De cursus ‘veilig gebruik van bestuurderloze transportvoertuigen en -systemen is een cursus voor iedereen die verantwoordelijk is voor het gebruik of de ingebruikname van AGV.

Beeld | Pilz GmbH & Co. KG

25 maart 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Pilz geeft u alle benodigde informatie over de essentiële eisen aan de veiligheid van AGV met de nieuwe cursus “Veilig gebruik van automated guided vehicles en automated guided vehicle systems“.

Automated Guided Vehicles – kortweg AGV – geraken steeds meer ingeburgerd. Wie AGV in zijn productie of magazijn wil inzetten moet er voor zorgen dat het systeem veilig gebouwd en gebruikt kan worden, rekening houdend met alle ruimtelijke en infrastructurele omstandigheden.

Het is belangrijk dat de medewerkers die betrokken zijn bij de implementatie van AGV of AGV-systemen, voldoende inzicht hebben in het juiste, veilige gebruik van AGV’s op de werkplek. Pilz Academy biedt hiervoor een nieuwe training aan “Veilig gebruik van automated guided vehicles en automated guided vehicle systems”.  

De training geeft u alle benodigde informatie over de belangrijkste eisen aan de veiligheid van bestuurderloze transportsystemen. Bovendien krijgt u tijdens de training een gedetailleerd overzicht van de functionaliteit van bestuurderloze transportvoertuigen, bestuurderloze transportsystemen en van het risico dat ontstaat wanneer één of meerdere bestuurderloze transportvoertuigen of autonome mobiele robotvoertuigen in een bestaand systeem worden geïntegreerd.

Het zijn vooral de mobiele eigenschappen die de risico’s van zulke systemen onderscheiden van de risico’s van conventionele machines. Tijdens de training leert u daarom ook wat de typische maatregelen voor risicoreductie zijn en hoe de meest uiteenlopende veiligheidsstrategieën worden toegepast.

Deze nieuwe training rond het veilig gebruik van AGV. is met name bedoeld voor fabrikanten, integratoren en gebruikers van AGV-systemen met een bijzondere verantwoordelijkheid bij het gebruik ervan. Bovendien is de training speciaal afgestemd op personen die in de dagelijkse praktijk verantwoordelijk zijn voor de machineveiligheid van nieuwe en bestaande AGV-systemen, zoals systeem- en projectingenieurs, onderhoudspersoneel, technisch managers en personen die verantwoordelijk zijn voor de gezondheid en veiligheid.

Ontdek de volledige inhoud en inschrijvingsmogelijkheden van deze cursus:
Veilig gebruik van bestuurderloze transportvoertuigen en -systemen – Pilz BE

De cursus “Veilig gebruik van bestuurderloze transportvoertuigen en -systemen (AGV)” wordt georganiseerd als open training op 25 april 2022 in de gebouwen van Pilz te Gent. Iedereen kan voor deze open training individueel inschrijven.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via FoodTec? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details