NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Nicky Vyvey nieuwe directeur NORD BeLux

Nicky Vyvey nieuwe directeur NORD BeLux

Ik kijk ook bijzonder graag terug op de jaren die ik in onze Duitse hoofdzetel heb gewerkt. De laatste jaren ben ik voornamelijk internationaal actief geweest en heb daarbij een sterke band met onze internationale klanten en dochterondernemingen opgebouwd.”

“De NORD-organisatie heeft de corona-crisis goed doorstaan en maakt een sterke groei door. NORD BeLux is hier geen uitzondering op. Onze producten geven een goed antwoord op de vragen en behoeften die bij onze klanten leven. Waar vroeger de aandacht vooral uitging naar het product, ligt de nadruk vandaag steeds vaker op het bieden van een totaaloplossing. De intralogistiek is hiervan een goed voorbeeld. We bieden hiervoor complete aandrijfoplossingen van motorreductoren en sturingen op of naast de motor. De nieuwste ontwikkeling is onze DuoDrive, een innovatieve combinatie van een uiterst efficiënte IE5+ motor en een reductor in één behuizing, eveneens in een hygiënisch “washdown”-ontwerp. In combinatie met onze nieuwe NORDAC ON frequentie-omvormers kunnen gebruikers hiermee aanzienlijke besparingen realiseren in energieverbruik en onderhoud, en door reductie van het aantal varianten.”

“Een tweede belangrijke ontwikkeling is de steeds verdergaande digitalisering. Niet alleen van onze producten, door de koppeling aan netwerken en “the Internet of Things”, maar ook van de tools die wij onze klanten bieden. Denk hierbij aan myNORD, onze online configurator, waarmee gebruikers zelf aandrijvingen kunnen samenstellen, bestellen en opvolgen. En binnenkort ook onze online spare-parts shop, waarmee wereldwijd 24/7 onderdelen voor onze aandrijvingen kunnen worden besteld.”

“Bovendien wil ik aandacht vragen voor onze industriële MAXXDRIVE XT-reductoren die speciaal zijn ontwikkeld voor heavy-duty toepassingen in bulk- en material handling. Voor NORD BeLux is dat een belangrijk product, omdat vele gebruikers actief zijn in opslag en overslag, bijvoorbeeld in onze grote havens. Het grote voordeel van de MAXXDRIVE XT is dat deze hoge koppels tot 75.000 Nm combineert met een hoog thermisch vermogen, zonder dat een geforceerde oliekoeling nodig is. Dat maakt deze aandrijving ideaal voor zware toepassingen.”

“NORD BeLux werkt voor een interessante mix van klanten. We leveren enerzijds aan machinebouwers die onze producten verwerken in hun eigen machines en installaties, en daarnaast ook aan eindgebruikers in de meest uiteenlopende industrieën. Bovendien werken we samen met diverse sterke partners en distributeurs in België en Luxemburg.”

“Als leverancier van kwalitatief hoogwaardige producten hebben we alle kennis in huis om klanten met complexe technische vragen optimaal van dienst te zijn. We streven naar betrouwbare levertijden en doen er alles aan om onze klanten tevreden te stellen.”

“Met de sterk gestegen vraag, groeit ook onze organisatie snel. Nog voor het eind van het jaar hopen we twee nieuwe medewerkers aan te trekken. Eén hiervan hebben we inmiddels gevonden en we zijn nog op zoek naar een binnendienst medewerker. Met een krachtige organisatie en de recente post-corona heropleving, zie ik de toekomst van ons bedrijf uiterst positief tegemoet.”

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details