NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Modulariteit zorgt voor Print & Apply-oplossing op maat
Alle machines bestaan uit standaardcomponenten die Presa vervolgens samen met de klant uitbouwt tot de gewenste oplossing.

Modulariteit zorgt voor Print & Apply-oplossing op maat

Voor voedingsbedrijven is flexibiliteit het sleutelwoord in verpakkingen. Print & Apply-systemen zijn dan ook goed ingeburgerd omdat ze gebruikers in staat stellen  heel eenvoudig om te springen met wijzigingen in de receptuur en altijd de juiste informatie te communiceren aan de klant. De Print & Apply-oplossingen van Presa voegen daar nog een extra dimensie aan toe. Dankzij de modulaire aanpak krijgt de klant immers altijd een oplossing op maat van zijn proces en producten.  

Voedingsbedrijven kunnen niet om een duidelijke etikettering heen. De consument moet immers weten welk product hij in handen krijgt, wat de ingrediënten en hun voedingswaarden zijn, of het bepaalde allergenen bevat … “Print & Apply-technologie is daarom al jaren een vaste waarde in de voedingsindustrie. De printsystemen worden gekoppeld aan een softwaresysteem, zodat de etiketten altijd de juiste, meest recente informatie bevatten. De combinatie van flexibiliteit met de hoeveelheid tekst die men dient te voorzien op de producten, met daarbij de mogelijkheid om te werken met eenzelfde label, is quasi onmogelijk met eender welke andere technologie”, vertelt Dennis Ansloos, accountmanager bij Presa.  

Met tot meer dan 100 labels per minuut kunnen de Print & Apply-oplossingen van Presa het hoge tempo van de voedingsindustrie met gemak aan.

Configuratie op maat van uw productie

Presa verdeelt al 35 jaar professionele en betrouwbare labeloplossingen. “De productielijnen in de voedingsindustrie halen vaak enorm hoge snelheden“ geeft Ansloos aan. “Met tot meer dan 100 labels per minuut kunnen onze Print & Apply-oplossingen dat tempo zeker aan. Daarnaast springt vooral de modulariteit van onze toestellen in het oog. In functie van wat de klant nodig heeft (labelformaat, productformaat, positie van het label, printer, aansturing …) stellen we steeds de juiste configuratie samen. Geen standaardmachines waar je productie zich moet aan aanpassen, maar maatwerk dat aangepast is aan je productie. Alle machines bestaan uit industriële standaardcomponenten die we dan samen bouwen tot de gewenste oplossing. Dat maakt dat de prijzen en levertermijnen bijzonder concurrentieel blijven.”

Service van A tot Z

Presa verdeelt deze machines niet alleen, ze staat ook in voor de volledige technische ondersteuning. Ansloos: “Dat begint al bij het bepalen van de juiste configuratie. Waar moet de klant zijn label precies hangen? Welke industriële standaarden en merk van printer engine verkiest de klant? Welke applicator is er nodig? Aan de hand van de technische tekening die wij voorzien, kan hij vervolgens de inbouwmaten en vormgeving nog eens aftoetsen binnen zijn productie-afdeling. Dan pas gaat alles in productie.” Ook de installatie en de koppeling met de achterliggende software gebeurt door Presa. “Op deze manier beschikt de klant over een feilloos werkende oplossing.” Een bijzonder robuuste en betrouwbare oplossing overigens. “Het aantal slijtonderdelen bij onze merken is tot een minimum herleid voor een maximale uptime. We houden bovendien zelf een ruime voorraad reserveonderdelen op stock, zodat de klant snel uit de nood geholpen is wanneer hij een reserveonderdeel nodig heeft. Bovendien beschikken we dankzij de samenwerking met ons Nederlandse zusterbedrijf De Koningh over de mogelijkheid te putten uit hun voorraad voor nog meer flexibiliteit. Dat maakt onze gezamenlijke draagkracht nog veel groter”, vertelt Ansloos. Met intussen meer dan 3.000 installaties in de Benelux is dit duidelijk een gesmaakte formule in de markt.

Modulariteit is het uitgangspunt bij de Print & Apply-oplossingen van Altech en Presa. In functie van onder andere waar het label moet komen, wordt de configuratie bepaald.

Ook toestellen voor verhuur

Ook bedrijven die slechts tijdelijk op zoek zijn naar een Print & Apply-oplossing, schiet Presa ter hulp. “Sinds kort houden we verschillende machines op stock die bestemd zijn voor verhuur. Ideaal voor voedingsbedrijven die bijvoorbeeld tijdelijk een extra lijn willen bedienen of die we uit de nood willen helpen. Ook daar weer speelt de kracht van de samenwerking met De Koningh. We kunnen onze klanten in feite dubbel zoveel mogelijkheden aanbieden”, besluit Ansloos.    

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details