NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Mobiele robot als flexibele werknemer
De robot doet het saaie werk, de bakker richt zich op zijn specialistische ambacht.

Mobiele robot als flexibele werknemer

Automatisering in het algemeen en de inzet van robots in het bijzonder kan bedrijven ondersteunen in het ‘boeien en binden’ van medewerkers. Onder meer door zwaar, repeterend en eentonig werk in – soms – ongunstige omstandigheden over te nemen. Medewerkers kunnen zich dan richten op leuk en gevarieerd werk en nieuwe uitdagingen. Om deze oplossingen in tijden van personeelsschaarste ook voor kmo’s bereikbaar te maken, ontwikkelde Van Wees Waalwijk een mobiele robot als flexibele werknemer.

Van Wees Waalwijk richt zich als hightech machinebouwer en full service leverancier op de toekomst. Zo houdt de engineeringsafdeling van het bedrijf zich onder andere bezig met de ontwikkeling van robotopstellingen die eentonig, repeterend of soms zwaar werk van mensen overnemen. Zij verbeteren hiermee niet alleen de arbeidsomstandigheden, maar vaak ook de kwaliteit van het eindproduct en de efficiëntie van processen.

Mobiel betekent verplaatsbaar en hiermee eenvoudig inzetbaar voor verschillende taken.

Ook voor kmo’s

Doorgedreven automatisering en de inzet van robots zien we sneller opduiken bij bedrijven met meer budget en continue processen. Daar kan de robot op een vaste plek doorlopend zijn taak uitvoeren. Een kmo kan – met minder budget en vaak kortere, meer gevarieerde processen – minder makkelijk profiteren van de voordelen. Om dit probleem op te lossen, ontwikkelde Van Wees Waalwijk een mobiele robot die multi­functioneel inzetbaar is op een willekeurige positie in een fabriek. De robot zelf is niet het spannendste deel van de oplossing. Het gaat om standaardmodellen die Van Waalwijk in de eigen werkplaats zodanig aangepast, dat ze eenvoudig te verplaatsen zijn, meestal met behulp van loopwielen. Eenmaal hij is waar hij moet zijn, is de robot snel te installeren en in te stellen op de specifieke werkzaamheden. Enkel nog een kwestie van het juiste programma uit een menu te kiezen. Na afloop gaat het even eenvoudig en snel: enkel loskoppelen en de robot kan door naar het volgende station. Bij het ontwerp is expliciet rekening gehouden met de mogelijkheid tot een snelle en efficiënte toolwissel. Maar ook met het feit dat machines mogelijk iedere dag of zelfs na iedere productierun gereinigd moeten worden, zoals in de voedingsindustrie.

De mobiele robot neemt saai, eentonig en zwaar werk voor zijn rekening; medewerkers worden zo ontlast.

Voorbeelden

Aan door Van Wees Waalwijk gerealiseerde toepassingen bij kmo’s geen gebrek. Een mooi voorbeeld is het vullen van bakjes met maaltijdsalades. Zonder automatisering moeten er manueel de hele dag dezelfde, repeterende handelingen gesteld worden in een koude omgeving. Een deel van de productietijd gaat daarbij verloren door verplichtingen in de hygiëneregels. Een robot kan alle ingrediënten zoals een bakje saus, ajuin, vlees, vis of een ei eenvoudig toevoegen zonder last te hebben van kou, hygiëneregels of verveling. Een andere toepassing vinden we bij Bakkerij Mariën uit Balen. Hier neemt een mobiele robot zware, repetitieve en monotone taken, zodat de bakker zich volledig kan toeleggen op zijn ambacht. Zo vult de robot bakplaten en plaatst ze in de ovenkarren. Hierdoor verbeteren de arbeidsomstandigheden en de efficiëntie. Daarnaast gaat de robot voedselverspilling tegen. Om te wennen aan de nieuwe flexibele medewerker, besloot het bedrijf te starten met de inzet van de robot op één productielijn; in dit geval sandwiches. Inmiddels is de robot ook al ‘ingewerkt’ op drie andere productielijnen. Een verdere implementatie van de mobiele robot wordt nu onderzocht door Van Wees Waalwijk.

Voor de mobiele robot (vlnr): Ronald van Hooren (sales engineer), Andries van der Werf (directeur), René van Heijst (operations manager) en John Labee (sales engineer).

Trots

Wanneer je als bedrijf je klanten vertelt dat ze hun werknemers gemotiveerd kunnen houden door automatisering, dan moet je dit als leverancier natuurlijk zelf ook in de praktijk brengen. Het ‘boeien en binden’ lukt goed bij Van Wees Waalwijk. Van de 45 mensen werken inmiddels dertien medewerkers 25 jaar of langer bij het bedrijf. Zij zijn terug te vinden in de ‘eregalerij’ en zijn al die jaren geboeid gebleven door de activiteiten van een bedrijf waarin iedereen kan groeien.     ■ 

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details