Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

NL | FR

Solutions

Meten en schakelen tegelijk!

11 februari 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De innovatieve sensor ODT 3C van Leuze kan zowel meet- als schakeltaken aan. De nieuwe 2-in-1 oplossing is daarmee geschikt voor een breed scala aan geautomatiseerde industriële toepassingen.

Ligt er een voorwerp op de transportband? Zo ja: Wat is de positie ervan of de afstand tot de machine? Dit zijn typische vragen die moeten worden beantwoord in een breed scala van industriële toepassingen en processen. In het verleden werd dit opgelost door het gebruik van meerdere sensoren.

Met de nieuwe ODT 3C van Leuze is slechts één enkele sensor nodig: De innovatieve sensor kan zowel schakel- als meetinformatie (IO Link) doorgeven aan de machinebesturing, waardoor het een efficiënte en voordelige 2-in-1 oplossing is, voorzien van extreem goede vreemdlichtonderdrukking.

Het werkbereik van de ODT 3C kan via IO-Link numeriek worden ingesteld, en dankzij apparaatkalibratie ook zeer nauwkeurig en op afstand (op afstand) bijna reflectie-onafhankelijk.

Toepassingsvoorbeeld uit de levensmiddelenindustrie: Een machine is deeg aan het afrollen voor gebakken goederen. De ODT 3C sensor wijst naar beneden op het deeg. Hij zendt een afstandswaarde naar de bovenliggende besturing. Het doel is om het deeg te regelen binnen een optimaal afstandsbereik van 100-120 mm. Als de sensor een meetwaarde buiten het doelbereik detecteert, passen de transportbandmotoren de snelheid van de transportband dienovereenkomstig aan. De meetwaarde wordt via IO-Link in de procesgegevens verwerkt. Bovendien worden diagnosegegevens voor Industrie 4.0-doeleinden via IO-Link naar de besturing doorgestuurd.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via FoodTec? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details