Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

NL | FR

Solutions

Meetinstrumenten voor de ‘new food’ sector

Peanut butter production, industrial mixer, food industry, conve
Producten worden direct in-lijn gewogen, zodat een aparte weegschaal niet meer nodig is.

Tekst | Elise Noyez

Beeld | KROHNE

2 april 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Zowel startende als gevestigde ondernemingen richten zich vandaag dan ook op de doorontwikkeling van het zogeheten ‘new food’. Dat vergt echter ook aangepaste apparatuur.

De ingrediënten voor new food zijn veelal afkomstig uit gewassen van het veld. Daar waar grote delen van het gewas lange tijd als afval beschouwd werden, zien we ze vandaag opnieuw beoordeeld in functie van de winning van eiwitten en dus hun potentieel als vleesvervanger. Onder meer aardappels, tapioca, yam, tarwe, suikerbietblad, erwten, noten, soja, wieren, algen, insecten en zelfs eendenkroos hebben in de voedingsmiddelensector zo inmiddels nieuwe waarde gekregen.

Coriolis massadebietmeters uit de OPTIMASS serie, beschikbaar met rechte of gebogen buis.

Aangepaste meetinstrumenten

Om de productieprocessen met deze basisingrediënten te beheersen en optimaliseren, biedt KROHNE diagnostische meetinstrumenten waarmee onder meer flowpatronen en luchtinsluiting te herkennen zijn en productbepalende factoren zoals debiet, niveau, temperatuur en druk geregistreerd kunnen worden. Met name voor debiet zijn de Coriolis massadebietmeters van de KROHNE OPTIMASS serie, beschikbaar met rechte of gebogen buis en in alle gangbare diameters, voor de new food sector bijzonder geschikt.

Perfect voor viskeuze media

De Coriolis massadebietmeters zijn FDA en EC1935/2004 conform, 3A en EHEDG gecertificeerd en ontwikkeld voor applicaties met viskeuze media. Zelfs bij hoogviskeuze producten garanderen de enkelvoudige rechtebuismeters een hoge nauwkeurigheid en lage drukval, resulterend in een uitstekend product met lagere energiekosten. Aangezien de producten direct in-lijn gewogen worden, is een aparte weegschaal bovendien niet meer nodig. De continue werking, zelfs met 100% gasinsluiting, maar ook de leegloopfunctie bieden tot slot de nodige bedrijfs-zekerheid zonder verstoppingsgevaar.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via FoodTec? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details