NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Meetgegevens draadloos communiceren
De SIMATIC RTU 3000C communicatiemodule.

Meetgegevens draadloos communiceren

De hoeveelheid data die we dagelijks capteren en analyseren groeit zienderogen. Dat gebeurt in alle sectoren en op alle niveaus, maar in het bijzonder voor de automatisatie van productie- en andere industriële processen. In de voedingsmiddelenindustrie zijn vooral druk-, niveau-, debiet- en temperatuurmetingen aan de orde, maar hoe worden al die meetgegevens vervolgens gecommuniceerd?

Fluxer is een gespecialiseerde partner voor de procesindustrie en installatiebedrijven en biedt in die hoedanigheid niet alleen een breed assortiment aan afsluiters, kleppen, appendages en actuatoren, maar tevens alle relevante sensoren, meetinstrumenten en communicatiemodules. Als Siemens approved partner voor het gamma meet- en regeltechniek staat het bedrijf bovendien garant voor gedegen advies en ondersteuning, ook wanneer meetgegevens vanop grote afstand gecommuniceerd moeten worden. Dat laatste is immers een van de belangrijkste actuele uitdagingen inzake digitalisering en automatisering.

Eenvoudig …

Met de SITRANS F M MAG 8000 en SIMATIC RTU 3000C heeft Fluxer alvast twee Siemens oplossingen in het gamma voor betrouwbare draadloze communicatie van meetgegevens. In het eerste geval, de MAG 8000, gaat het om een debietmeter, al dan niet batterijgevoed, met mogelijkheid tot draadloze communicatie. Standaard is deze uitgerust met twee digitale pulsuitgangen die gebruikt kunnen worden voor een externe totalizer of om bijvoorbeeld een alarmsignaal te activeren, maar er kan optioneel ook een 3G-module voorzien worden. Die zorgt voor de draadloze communicatie.

De SITRANS F M MAG 8000 debietmeter.

… of veelzijdig?

De RTU 3000C is een meer veelzijdige oplossing. Standaard heeft deze communicatiemodule acht digitale en vier analoge ingangen, alsook vier digitale uitgangen. Dat betekent dat er verschillende sondes en sensoren op aangesloten kunnen worden en dat alle bijbehorende gegevens via één module gelogd en gerapporteerd kunnen worden. De communicatie verloopt draadloos via 2G/3G of 4G en indien nodig kunnen andere antennes voorzien worden om op plaatsen met een minimale ontvangst een goed signaal te garanderen. Een optionele batterij zorgt dat data ook bij eventuele stroompannes correct gecapteerd wordt.

Visualisatie

Voor beide toestellen geldt dat de csv-logfiles standaard naar een mailadres of FTP-server verstuurd worden. Moeten de procesparameters van alle toestellen samen in een gebruiksvriendelijke tool gevisualiseerd worden? Dan biedt Fluxer met de SITRANS SERVE IQ een gepaste oplossing.    

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details