NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Meer ruimte in de schakelkast

Meer ruimte in de schakelkast

De ACOPOS P3-servoversterker van B&R is nu ook verkrijgbaar met een doorvoerkoeling buiten de schakelkast of met een cold plate koeling. Deze nieuwe koeloplossingen voeren tot 60% van het warmteverlies af buiten de schakelkast. Hierdoor is het mogelijk om veel compactere kasten te gebruiken omdat minder ventilatoren en airconditioners nodig zijn of zelfs volledig weggelaten kunnen worden. De bedrijfs- en onderhoudskosten worden verlaagd.

De nieuwe ACOPOS P3 koeloplossingen zijn geschikt voor een willekeurig aantal assen in alle vermogensklassen. Doordat er geen ventilatoren en airconditioners meer zijn die buitenlucht in de schakelkast brengen, wordt er aanzienlijk minder stof mee naar binnen gezogen. Dit vermindert de noodzaak aanzienlijk om de hele machine stil te zetten voor onderhoudswerkzaamheden zoals het vervangen van luchtfilters. De machinebeschikbaarheid gaat hierdoor omhoog.

Compacte schakelkast

Door gebruik te maken van doorvoerkoeling wordt tot 60% van de warmte rechtstreeks aan de omgevingslucht buiten de schakelkast afgegeven. Kostbare koeling van de schakelkast zelf is niet nodig. Het koellichaam biedt IP64-bescherming en voldoet aan de normen EN 60529 en UL 50 Type 12. De op de koelplaat geplaatste ventilator biedt IP54-bescherming.

Minder kosten

Cold plate koeling maakt gebruik van een watergekoelde plaat om vrijwel alle door het apparaat gegenereerde warmte via een koelvloeistof af te voeren. Als gevolg hiervan hebben schakelkasten aanzienlijk minder ventilatoren en airconditioners nodig, waardoor de kosten verlaagd worden. Cold plate koeling werkt in combinatie met het eigen koelsysteem van een machine.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details