NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Machines laat je beter door een expert transporteren
Als de machines bij PluePrint Automation klaar zijn, wordt Jan van Dam ingeschakeld voor de volledige logistiek vanaf de werkvloer.

Machines laat je beter door een expert transporteren

BluePrint Automation produceert custom-made verpakkingssystemen. Voor leveringen wereldwijd doen ze een beroep op de Jan van Dam Group, die de afgewerkte machines op de werkvloer laadt, over wegen en water transporteert, ‘ aan huis’ bij de eindklant levert én op de werkvloer plaatst. Bovendien kunnen eigen geschoolde monteurs assisteren bij de mechanische installatie. Ook voor een project in Noord-Frankrijk was de specialist in transport van machines en productielijnen verantwoordelijk voor de volledige logistieke ontzorging, inclusief de uitwerking van een veiligheidsplan.

Voor veel bedrijven is verpakken een belangrijke en kritische stap in hun productieproces. BluePrint Automation helpt hen daarbij. De firma ontwerpt, ontwikkelt en produceert immers bedrijfsklare geautomatiseerde verpakkingssystemen voor de meest uiteenlopende sectoren en toepassingen. Voor het transport en de levering van hun machines werken ze nauw samen met de Jan van Dam Group. En dat is niet alleen in Nederland, want deze fabrikant is wereldwijd actief. “BluePrint Automation is al jaren een trouwe opdrachtgever en de laatste vijf jaar is die samenwerking nog intensiever geworden. Zodra hun machines klaar zijn om naar de klant geleverd te worden, staan we in voor de volledige logistiek”, vertelt Kasper Kraan, salesmanager bij Jan van Dam. “We verpakken de machines, waarna ze op onze vrachtwagens geladen worden voor levering bij de klant. Bij een overzeese bestemming staan we in voor het transport naar de (lucht)haven van vertrek, de zeevracht of het luchttransport, en de logistiek in het land van aankomst. Ons team levert de vracht telkens weer voor de deur van de eindklant. In samenspraak met de teams van de fabrikant en de klant worden de machines afgerold en op hun plaats gezet. Onze specialisten bekijken dan de mogelijkheden om de machines zo efficiënt en veilig mogelijk naar hun locatie op de werkvloer te transporteren. Met ons team van monteurs kunnen we zelfs assisteren bij de mechanische installatie. Kortom: ontzorging van A tot Z.”

Project in Noord-Frankrijk

Bij Jan van Dam gaan ze geen enkele uitdaging uit de weg om de machines van productie naar klant te transporteren. Zo werden de experts door BluePrint Automation al in een vroeg stadium betrokken bij een project voor een klant in Noord-Frankrijk, waar hoge veiligheidseisen voorgeschreven waren. “We stelden een volledig leverings- en installatieplan op en brachten alle aspecten rond veiligheid tot in de kleinste details in kaart. We betrokken de plantmanager en veiligheidscoördinatoren van de klant bij onze uitwerking en overtuigden hen dat ons plan de juiste manier was om de machine vlot en veilig op haar plaats te krijgen”, licht Kraan toe. “Nadat de klant het voorstel, inclusief veiligheids- en hijsplan, goedgekeurd had, waren we klaar voor de uitvoering van het transport. Het laden van de machines in Woerden nam een volledige dag in beslag, het transport met vier vrachtwagens naar Frankrijk een halve dag. Ter plaatse werden alle delen op slechts twee dagen tijd naar hun locatie op de werkvloer getransporteerd. Ze moesten daarvoor wel door grote delen van de fabriek. Bovendien moest deze nieuwe verpakkingsmachine naadloos op een bestaande productielijn aansluiten. Het slagen van een dergelijk project staat of valt met een goede communicatie en een nauwe samenwerking tussen alle betrokkenen. Gelukkig weten de teams van BluePrint Automation en Jan van Dam intussen perfect wat ze aan elkaar hebben. Zo kunnen we bij elk project weer instaan voor de volledige logistieke ontzorging, zelfs bij dergelijke veeleisende toepassingen.”     ■ 

Eigen monteurs van Jan van Dam kunnen zelfs assisteren bij de mechanische installatie.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details