NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Lineaire aandrijving berekenen voor automatische spijkertafel pallets

Lineaire aandrijving berekenen voor automatische spijkertafel pallets

Hoe bereken ik de lineaire aandrijving voor mijn nieuwe machine? Apex Dynamics denkt vaak al mee als de machine nog maar een concept is. Dit was ook het geval bij Algemeen Pallet Centrum BV dat een volautomatische spijkertafel bedacht. In dit artikel vertellen we meer over de applicatie en hoe wij de vraag van APC beantwoordden. Inmiddels is de tafel operationeel!

Onlangs nam Henk Tolkamp, het technische geweten bij Algemeen Pallet Centrum BV (APC), contact op met Apex Dynamics voor de aandrijving van een spijkermachine. Nu werden de 2,5 tot 3 meter lange pallets met de hand “gespijkerd” en Henk heeft een tafel bedacht waarin volautomatisch de pallets in elkaar gespijkerd worden. Een XY tafel met 5 spijkermachines erop gemonteerd die spijkers van 75 tot 90 mm in het hout kan slaan. De X-as heeft een dubbele aandrijving en de Y-as een enkele. Bij zijn vraag ontvangen wij een voorbeeld van het concept.

Maar hoe reken je zo’n lineaire aandrijving door? En welke krachten en nauwkeurigheden zijn te verwachten? Lees hier verder over hoe wij deze berekening hebben gemaakt.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details