NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Leverancier van ‘frozen seafood’ verzamelt machinedata om productie te evalueren
Pittman Seafoods staat al sinds 1990 bekend om zijn hoogwaardige diepvriesvis.

Leverancier van ‘frozen seafood’ verzamelt machinedata om productie te evalueren

Als bedrijven hun productieproces willen plannen en evalueren, is het belangrijk om over zoveel mogelijk data van de verschillende machines te beschikken. Jorosoft kan helpen om gegevens in real-time uit machines te halen en te analyseren. Zo werden de experts van het softwarehuis uit Knokke-Heist door Pittman Seafoods ingeschakeld om een geschikte oplossing te ontwikkelen, waarmee ze informatie met betrekking tot onder meer tijd, gewicht en aantal dozen konden verzamelen. De resultaten worden ook op schermen op de werkvloer weergegeven.

Met deze volautomatische zaaglijn worden viskubusjes en -plankjes variërend van 3,5 tot 400 gram geproduceerd.

“Integraties maken is een stiel apart en door de jaren heen hebben we heel wat mogelijke valkuilen ontdekt,” zegt marketing verantwoordelijke Wannes Dhelft van Jorosoft. “Die ervaring helpt onze experts om steeds weer een gepaste oplossing te ontwikkelen voor klanten uit de meest uiteenlopende sectoren, bijvoorbeeld een tandtechnisch labo, een transportfirma of een visverwerkend bedrijf.”

Precisie is essentieel in de branche.

Pittman Seafoods is één van die klanten. Het familiebedrijf uit Brugge staat al sinds 1990 bekend om zijn hoogwaardige diepvriesvis, bedoeld voor retail, industrie, groothandels en foodservice. Een sleutelkenmerk van deze firma is de volautomatische zaaglijn, die viskubusjes en -plankjes produceert variërend van 3,5 tot 400 gram.

De papieren registraties werden vervangen door een analysetool om de OEE snel en automatisch te visualiseren en de werking te optimaliseren.

“Precisie is essentieel in die branche en het efficiënt verzamelen van informatie daarrond is cruciaal voor operationele excellentie. Daarom werd – ter vervanging van de papieren registraties uit het verleden – geïnvesteerd in een analysetool om de Overall Equipment Effectiveness (OEE) snel en automatisch te visualiseren. Dat vereiste een aanzienlijke integratie van data,” legt projectmanager en medebestuurder Glenn Roels uit. “Via de API van Business Central worden de productieorders ingelezen. Daarnaast worden de productietijden en stilstanden, maar ook het aantal dozen en het gewicht uit de machines gehaald. Tot slot worden alle gegevens op een OEE-dashboard in PowerBi weergegeven. De resultaten zijn niet alleen toegankelijk voor de verantwoordelijken, maar worden ook getoond op schermen in de productiehal, zichtbaar voor alle medewerkers. Deze stap vormt een belangrijk onderdeel van de inspanningen om het werk van hun medewerkers te vereenvoudigen en te verbeteren. Bij Pittman Seafoods geloven ze in de kracht van technologie om hun team te ondersteunen en hun processen te optimaliseren.”

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details