NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Leuze wordt 60 jaar en zet ambitieuze groei voort
Het hoofdkantoor van Leuze in Owen/Teck, Zuid-Duitsland.

Leuze wordt 60 jaar en zet ambitieuze groei voort

In 1963 ontstond de elektronicadivisie van de Leuze Groep. In 2023 viert de internationale sensorspecialist zijn 60-jarig bestaan. Momenteel creëren meer dan 1600 ‘Sensor People’ wereldwijd de innovaties van morgen: sensor- en veiligheidsoplossingen in de automatiseringstechniek.

Wie zou hebben gedacht dat de fragiele zaailing ‘Electronic’, als nieuwe divisie van de Leuze Groep zou uitgroeien tot technologie- en wereldmarktleider op het gebied van optische sensoren? In 2023 viert Leuze niet alleen een recordgroei, maar ook zijn 60e verjaardag.

Leuze – een familiebedrijf met een lange traditie

De start van de elektronica-afdeling in 1963 was niet het begin van de historie van het bedrijf Leuze: die gaat helemaal terug tot de 17e eeuw in Eningen/Achalm bij Reutlingen, Zuid-Duitsland. Jaren later, toen mechanische weefgetouwen het handweven steeds meer verdrongen en katoen het plaatselijke linnen verving, nam de familie Leuze de textielproductie in eigen hand. “In het Lenningen-Tal vonden onze voorouders in 1861 precies de condities die nodig waren voor de bouw van een mechanische katoenweverij en spinnerij”, verklaart Helmut Leuze, aandeelhouder van de Leuze Groep. Op dit fundament werd een gerenommeerd textielbedrijf gebouwd, dat generaties lang met succes alle perikelen van de tijd wist te doorstaan en zich verder wist te ontwikkelen.

De vierde generatie Leuze en oprichters van Leuze electronic GmbH + Co. KG in 1963: Helmut (boven) en Christof Leuze.

1963 markeert het geboortejaar van Leuze elektronic

Om in te spelen op fundamentele veranderingen, werd al vroeg gestart met aanvullende activiteiten op andere gebieden. Dit leidde in 1963 tot de oprichting van Leuze electronic. Momenteel is Leuze een internationale specialist op het gebied van sensoren en een toonaangevende innovator op het gebied van industriële automatisering. Samen met meer dan 1.600 medewerkers wereldwijd – de Sensor People – zorgt de vijfde generatie nu met ondernemersmoed en passie voor de verdere ontwikkeling van het familiebedrijf. Nieuwsgierig en vastberaden en met kennis van zaken open staand voor nieuwe technologieën, werken ze aan de innovaties van morgen.

“Succes is altijd een gezamenlijke inspanning. Dit begrip van waarden vormt de basis en de voorwaarde voor de constante verdere ontwikkeling van ons familiebedrijf. Door de energieke inzet van onze medewerkers en vaak jarenlange trouw aan onze onderneming, zijn wij erin geslaagd om ons bedrijf zijn huidige essentiële status mee te geven”. Met deze woorden bedankt Christof Leuze, aandeelhouder en voormalig directeur van Leuze electronic, alle medewerkers van Leuze.

Leuze blijft ambitieuze groeidoelstellingen stellen

In 2022 realiseerde Leuze een omzet van 322 miljoen euro (2021: 258 miljoen euro). Dit komt overeen met een omzetstijging van ongeveer 25 procent. Ook voor de toekomst stelt het familiebedrijf ambitieuze groeidoelstellingen en blijft het hightechbedrijf investeren in decentrale structuren, evenals in zijn Sensor People en in nieuw talent.

Meer informatie: www.leuze.com/60years

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details