NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Leuze België wordt 30 jaar

Leuze België wordt 30 jaar

Leuze electronic nv/sa België is een van de 21 buitenlandse dochterondernemingen van Leuze wereldwijd. De oprichting in 1991 was een belangrijke stap in de internationalisering van de Leuze electronic Groep – “The Sensor People”, zo worden de medewerkers van de Leuze electronic Groep genoemd. Vandaag werken er wereldwijd meer dan 1.200 voor de sensorexpert.

Op deze foto: het Belgische team André Mateusen, Luc Malfroid en Julien Melchior rond de huidige Benelux Managing Director Rob Vrijburg.

De Leuze electronic Groep heeft wereldwijd 21 dochterondernemingen. Haar Belgische service- en verkoopmaatschappij viert in juni haar 30e verjaardag.

Lokale nabijheid en jarenlange ervaring

Na de oprichting van de Leuze-dochteronderneming in Nederland in 1987 werd in 1991 ook een Leuze-dochteronderneming in België opgericht. De eerste twee decennia stond algemeen directeur Philippe Meeus aan het hoofd van het Belgische service- en verkoopbedrijf. Tot aan zijn pensionering vorig jaar maakte hij actief deel uit van het Benelux-team en droeg hij met zijn jarenlange ervaring en grote inzet bij aan de verdere ontwikkeling van de verkoopmaatschappij in Machelen. Vandaag leidt Rob Vrijburg als Managing Director het wel en wee van beide Benelux filialen. Sinds begin dit jaar is hij gevestigd in het nieuw betrokken pand in Geldermalsen, Nederland. Net als zijn voorganger maakt hij sinds de oprichting van de twee nationale bedrijven deel uit van het Benelux Sensor People team en beschikt hij over uitgebreide markt- en branchekennis.

Diepgaande applicatiekennis en gedetailleerde marktkennis

Net als de hele Leuze electronic Groep groeit ook het Belgische service- en verkoopbedrijf al vele jaren bovengemiddeld snel. Samen met hun klanten geven de Sensor People in de Benelux actief vorm aan de veranderingen in de branche en creëren zo de innovaties van morgen. Samen met hun klanten vinden zij de beste oplossing voor hun sensortoepassing.

Met nieuwsgierigheid en vastberadenheid zijn de sensormensen van Leuze al meer dan 50 jaar vernieuwers op het gebied van technologische mijlpalen in de industriële automatisering. Ze worden gedreven door het succes van hun klanten. Gisteren. Vandaag. Morgen.

Het productassortiment van Leuze omvat schakel- en meetsensoren, identificatiesystemen, datatransmissie- en beeldverwerkingsoplossingen en machineveiligheidscomponenten en -systemen. De focus van hun werk ligt op de gebieden van intralogistiek, verpakking, gereedschapsmachines, automobielindustrie en laboratoriumautomatisering. Leuze werd in 1963 opgericht, met het hoofdkantoor in Owen/Teck in Zuid-Duitsland. Vandaag de dag zijn er meer dan 1.200 Sensor-Mensen over de hele wereld die met veel ervaring en toewijding werken aan het duurzame succes van hun klanten in een veranderende industrie – of het nu in de technologische competentiecentra is of in een van de 20 verkoopbedrijven die door meer dan 40 internationale distributeurs worden ondersteund.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details