NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Koeling op maat van uw behoefte 
De low-temp units zijn uitermate geschikt voor de voedingsindustrie.

Koeling op maat van uw behoefte 

Steeds meer bedrijven doen hiervoor een beroep op Delta-Temp, de specialist in verhuur van industriële koeling. Met zijn breed aanbod van mobiele aircotoestellen, chillers, rooftops en low-temp units kan het voor elke toepassing de meest efficiënte oplossing voorstellen. Er wordt ook hard ingezet op innovatie: de nieuwste chillers zijn niet alleen een stuk milieuvriendelijker en energetischer. Ze kunnen ook vanop afstand beheerd worden en zijn voorzien van een automatisch lekdetectiesysteem om problemen te voorkomen nog voor ze ontstaan.

Is het u al overkomen? Net wanneer de productie op volle toeren draait gaat de koelinstallatie in storing. Of tijdens een warme zomer blijkt er te weinig koelvermogen te zijn. Voor een betrouwbare oplossing kan u dan terecht bij Delta-Temp, dat de afgelopen jaren een sterke reputatie heeft uitgebouwd in de verhuur van industriële koeling. Marketing & communicatieverantwoordelijke van Delta-Temp Bruno Deneyer. “Ofwel is men dringend op zoek naar koeling, omdat er zich een calamiteit heeft voorgedaan. Vooral onze snelle reactietijd speelt hier in ons voordeel. Ofwel gaat het om geplande huurcontracten waarbij men ons al ver op voorhand contacteert. Ook wanneer het niet om een noodgeval gaat, kan je als leverancier een grote rol van betekenis spelen. Er komt veel kijken bij koeling. Hoe beter de koelinstallatie is afgestemd op de situatie bij de klant, hoe hoger de energetische efficiëntie. We staan daarom in voor het volledige plaatje. Onze productmanagers komen ter plaatse om de situatie in te schatten en advies te geven. We beschikken over eigen transport en zowel de installatie als de opstart wordt door onze erkende koeltechnici uitgevoerd.”

De moderne EVO-chillers van Delta-Temp werken op het R32-koelgas en zijn uitgerust met remote monitoring en een automatisch lekdetectiesysteem.

Uitbreiding verhuurvloot om groei te ondersteunen

Een formule die duidelijk aanslaat in de markt. De voorbije jaren maakte Delta-Temp een sterke groei door. Niet alleen in België, maar ook in Nederland en Duitsland doen bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren een beroep op Delta-Temp om hen van het nodige koelvermogen te voorzien. De verhuurvloot werd sterk uitgebreid en onderging een belangrijke modernisering. Deneyer: “Als bedrijf willen we niet louter in cijfers groeien, de kwaliteit die we leveren moet eveneens blijven verbeteren. Door een ruim aanbod kunnen we voedingsbedrijven steeds een koeloplossing op maat bieden. We moeten ook blijven innoveren om de kostenstructuur van de klant te helpen beheersen.” Een mooi voorbeeld van hoe ze dat aanpakken zijn de nieuwe chillers die vorige zomer gelanceerd werden. “We staan als bedrijf te midden de praktijk. Door het nauwe contact tussen de klant en de productmanager weten we waar er problemen kunnen ontstaan. We hebben die ervaring samengebald om de ‘ideale’ chiller te ontwerpen”, legt productmanager Davy de Smet uit.

Energiezuinig, betrouwbaar en eenvoudig te gebruiken

Delta-Temp had daarbij drie elementen duidelijk voor ogen: energiezuinigheid, betrouwbaarheid en snelheid. De nieuwe chillers maken ten eerste gebruik van R32-koelgas, een milieuvriendelijker alternatief dat tegelijk een hogere energie-efficiëntie bewerkstelligt. De Smet: “Het maatschappelijk bewustzijn bij voedingsbedrijven groeit. Maar los van het milieu betekent energie besparen gewoon kosten besparen. Zeker voor verhuur op langere termijn, is de energiekost een belangrijke factor.” Een tweede nieuwigheid die geïntroduceerd werd is de aanwezigheid van remote monitoring en automatische lekdetectie. “Door de installaties van op afstand te bewaken, willen we de installatie enerzijds optimaliseren en anderzijds problemen op voorhand identificeren”, verduidelijkt de Smet. “Voedingsbedrijven kunnen zich immers geen stilstand permitteren. Om dezelfde redenen kiezen we voor hoogwaardige componenten die ook in de zwaarste omstandigheden hun mannetje kunnen staan.” Ten slotte zijn de chillers plug-and-play. “Dankzij de snelkoppelingen voor water en voeding zijn de chillers snel geïnstalleerd en operationeel. En met de ingebouwde warmtewisselaar kunnen we zo goed als elke procesvloeistof koelen.”

De erkende koeltechnici van Delta-Temp verzorgen met eigen transportmiddelen de levering en installatie.

In de praktijk

Inmiddels heeft Delta-Temp een brede ervaring opgebouwd binnen alle takken van de voedingsindustrie. Zo hielp het bijvoorbeeld een vleesverwerkend bedrijf met een uitbreiding van de koelcapaciteit om aan de hogere vraag vanuit de markt te kunnen beantwoorden. In de aardappelsector installeerde het koelers aan de laadkaai om de ruimte met diepvriesinstallaties te ontvochtigen en condens te vermijden. Bij een zuivelproducent hield men de temperatuur in een tijdelijke opslagruimte onder controle opdat de melk niet zuur zou worden. In brouwerijen vinden ze dan weer oplossingen om de warmte die vrijkomt in vergistingstanks te temperen. “Of het nu gaat om complexe koelprocessen of industriële airco-toepassingen: onze machines zijn erop voorzien om zo breed mogelijk inzetbaar te zijn”, besluit Deneyer.    

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details