NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Kies een juiste koeloplossing voor schakelkasten
De Blue e+ chillers en koelaggregaten staan voor energie-efficiëntie, flexibiliteit, betrouwbaarheid en eenvoudig onderhoud.

Kies een juiste koeloplossing voor schakelkasten

Hygiëne is absoluut noodzakelijk in de voedingsmiddelenindustrie. Zo moet men de oppervlakken van schakelkasten gemakkelijk kunnen schoonmaken en mogen verontreinigingen er zich niet op kunnen afzetten. Met zijn Hygienic Design behuizingen speelt Rittal daar perfect op in. De juiste koeloplossing voor deze kasten hangt af van de ruimte waarin ze zich bevinden. In omgevingen waar voeding bereid wordt, kiest men best voor lucht/water-warmtewisselaars. Voor verpakking, magazijn en verzending, waar meestal standaard plaatstalen of rvs behuizingen geplaatst worden, kunnen de Blue e+ chillers en koelaggregaten een oplossing bieden.

Voor toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie biedt Rittal lucht/water-warmtewisselaars voor wandmontage in twee Hygienic Design uitvoeringen met koelvermogens van 0,65 kW of 1,2 kW aan. “Kasten koelen met waterkoeling is zeer efficiënt. Door het feit dat koeling zonder uitwisseling met de omgevingslucht kan gebeuren, is deze oplossing ideaal voor toepassingen met een hogere temperatuur. De centrale koelwatervoorziening kan ook voor de klimatisering van de kasten ingezet worden, waardoor men alleen nog de juiste lucht/water-warmtewisselaars moet monteren”, vertelt productmanager Danny Forré. “De gladde rvs behuizing van deze systemen is onderhoudsvriendelijk en van buitenaf is geen enkele schroef zichtbaar. Er zijn geen spleten waarin vuil zich kan vastzetten. Voor de afdichting wordt een blauwe siliconedichting gebruikt, waardoor die duidelijk te onderscheiden is van verontreinigingen, zoals de resten van voedingsmiddelen.”

De lucht/water-warmtewisselaars voor wandmontage zijn ook in twee Hygienic Design uitvoeringen met koelvermogens van 0,65 of 1,2 kW beschikbaar.

Energiezuinige chillers en koelaggregaten

In magazijn, verpakking en verzending kunnen chillers en koelaggregaten uit de Blue e+ serie gebruikt worden. “De chillers zijn verkrijgbaar met koelvermogens van 2, 5, 4 en 6 kW en zijn flexibel inzetbaar bij omgevingstemperaturen van -5 °C tot 50 °C. Het assortiment Blue e+ koelaggregaten omvat systemen met een vermogensbereik van 2 tot 6 kW en compactere aggregaten met een lagere vermogensklasse van 1,6 kW die geschikt zijn voor temperaturen van -30 °C tot 60 °C”, geeft Forré aan. “Chillers en koelaggregaten uit het Blue e+ gamma zijn bovendien zeer energie-efficiënt. Ze maken gebruik van de invertertechnologie, waardoor op elk moment het juiste koelvermogen beschikbaar is. Bij de koelaggregaten werken we met een innovatief hybride systeem, dat een compressorkoelaggregaat en een passief koelende heat pipe combineert. Testen toonden aan dat deze oplossingen tot 75% aan energie besparen.”     

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details