NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Intelligente producttransportsystemen tot 50% flexibeler dankzij volgende generatie multi-carriers

Intelligente producttransportsystemen tot 50% flexibeler dankzij volgende generatie multi-carriers

 • Lexium MC12 multi-carrier van Schneider Electric verbetert prestaties en flexibiliteit van automatiseringsmachines tot 50%
 • Verkort de ontwerptijd en time-to-market tot 30%
 • Versnelt de installatie en inbedrijfstelling tot 50%

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiebeheer en industriële automatisering, lanceert de Lexium MC12 multi-carrier voor het verplaatsen, groeperen en positioneren van producten in industriële operaties. De nieuwe multi-carrier is ontworpen in combinatie met de digital twin-technologie. Zo speelt Schneider Electric in op de toenemende behoefte aan meer flexibiliteit, hogere productiviteit en snellere time-to-market van machines voor het automatiseren van afzonderlijke processen.

De digital twin-software biedt voordelen gedurende de gehele levenscyclus van de machine. De software verbetert de kwaliteit van de ontwerp- en testprocessen. Daarnaast worden ook de inbedrijfstellingskosten zo laag mogelijk gehouden. OEM’s (Original Equipment Manufacturers) kunnen het systeem ontwerpen, testen en optimaliseren zonder dat aanpassingen loeten worden gemaakt aan de bestaande installatie. Een digitaal multi-carriermodel dat is gemaakt voor simulatie, is flexibeler en efficiënter voor operaties en onderhoud. Nieuwe producten worden virtueel getest waardoor de marktintroductietijd exponentieel wordt verkort. 

De Lexium MC12 multi-carrier zorgt voor betrouwbare machines die makkelijker te installeren zijn.

“Door gebruik te maken van EcoStruxure Machine van Schneider Electric, inclusief het Lexium MC12-multi-carriersysteem, zijn onze activiteiten veel eenvoudiger te integreren,” aldus Federico Scornaienchi, Export Manager bij Livetech. “Onze machines zijn sneller, meer modulair en hebben een kleinere voetafdruk. Dit bespaart ons 30-40% aan kosten en het versnelt de omschakeltijd met 50%. Ook maakt deze krachtige digitale oplossing het onderhoud een stuk eenvoudiger. Zo kunnen we onze internationale klanten in de voedingsmiddelenindustrie beter van dienst zijn.”

OEM’s, machinebouwers en eindgebruikers krijgen:

 • Tot 50% betere machineprestaties en meer flexibiliteit
 • Tot 30% kortere ontwerp- en marktintroductietijd
 • Tot 50% snellere installatie en inbedrijfstelling van machines
 • Tot 40% hogere besparing op investeringskosten
 • Tot 20% kleinere ecologische voetafdruk

Betrouwbare machines die makkelijker te installeren zijn

“Multi-carrieroplossingen dragen bij aan innovatieve machineontwerpen die de voetafdruk verkleinen, flexibiliteit vergroten en moderne diagnostiek integreren in efficiënte machines”, zegt Ali Haj Fraj, SVP Digital Plant and Machine Solutions bij Schneider Electric. “De Lexium MC12 multi-carrier is een nieuwe generatie lineaire transportsystemen en is onderdeel van EcoStruxureTM Machine – de interoperabele IoT-systeemarchitectuurvan Schneider Electric. Zo moeten machinebouwers slechts één tool te gebruiken voor engineering en lifecycle management voor onder andere: logica, motion, veiligheid, frequentieregelaars, digitaal loadmanagement, robotica en nu ook voor multi-carrier transportoplossingen.”

De installatie van de Lexium MC12 wordt uitgevoerd zonder speciaal gereedschap. Tijdens het maken van de rails worden segmenten samengevoegd en bevestigd op een vlakke ondergrond. Er zijn geen statieven of houders nodig. De stroom en veldbus worden aangesloten met interconnectie-elementen zonder extra kabels. In de binnenste lus zijn er geen afdekplaten of constructieve elementen. Hierdoor kunnen mechatronische elementen zoals robots of processtations gemakkelijk in of naast de multi-carrier worden gemonteerd. Om het onderhoud te optimaliseren en onnodige downtime te verminderen, biedt de lineaire bewegingstechnologie ook meer diagnostische mogelijkheden. Door de diagnostiek te centraliseren, worden de componenten van elke machine eenvoudig geanalyseerd. Afwijkingen wordensnel opgespoord voordat er problemen ontstaan en machinebouwers en operators kunnen hun machines op afstand volgen, bewaken en repareren. Ook biedt de combinatie van de Lexium MC12 en de EcoStruxure Machine Advisor, een digitaal cloudgebaseerd serviceplatform.

Geavanceerd machineontwerp en onderhoud

Industriële machines worden duurzamer, flexibeler, onderhoudsvriendelijker en eenvoudiger dankzij de Lexium MC12. Het biedt onder andere:

 • De flexibiliteit om meer formaten/producten op dezelfde machines te laten draaien
 • Vereenvoudigde omschakelingen
 • Minder slijtagegevoelige onderdelen
 • Eenvoudiger onderhoud door één segmentwissel en snel te vervangen carriers
 • Automatische configuratie na het vervangen van segmenten of het toevoegen van additionele carriers
 • Snelle en vereenvoudigde herstart/opstart van machines door herkenning van de positie van de carrier
 • Bestand tegen vele reinigingsmiddelen. Het voldoet aan de eisen van beschermingsklasse IP65
 • Combineert snelle montage en demontage van carriers met een hoog laadvermogen
[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details