NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Innovatieve oplossingen verhogen kwaliteit, service en productiviteit in veevoederbedrijven

Innovatieve oplossingen verhogen kwaliteit, service en productiviteit in veevoederbedrijven

Kemin Animal Nutrition & Health ontwikkelt en produceert niet alleen voedingssupplementen en additieven voor dierenvoeding, maar biedt zijn klanten ook bijkomende ondersteuning en services. Zo ontwerpt Kemin Application Solutions systemen die ervoor zorgen dat de producten nauwkeurig en efficiënt gebruikt kunnen worden. Een voorbeeld daarvan is een doseerinstallatie uitgerust met een Ewon Flexy 205 van HMS Networks. Deze M2M-router en data gateway vormt de basis van het KEMINCONNECT™ applicatiemanagementplatform en verzamelt gegevens, waarmee men analyses van de werking van een installatie kan maken. Om de installaties aan het fabrieksnetwerk van de klant te koppelen, worden Anybus X-Gateways protocol omvormers ingezet.

Om dieren een optimale en kwaliteitsvolle voeding te geven, doen veevoederfabrikanten wereldwijd een beroep op de voedingssupplementen en additieven van het Amerikaans familiebedrijf Kemin. “Met meer dan 3.000 medewerkers, productiefaciliteiten in tien landen en vertegenwoordiging in 120 landen in alle continenten zijn we in iets meer dan zestig jaar tijd uitgegroeid tot een echte wereldspeler. Kemin Herentals is het hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. We hebben een eigen productie en een uitgebreide R&D-afdeling, die samen met collega’s in het buitenland dagelijks bezig is met de optimalisatie van onze bestaande producten en de ontwikkeling van nieuwe oplossingen, die de gezondheid van de dieren én uiteindelijk ook van de mens ten goede komen”, vertelt Kemin Application Solutions Manager Peter Follon. “Daarom ondersteunen we onze klanten ook bij hun productieprocessen. Ons Technical Service Team helpt bij de implementatie van systemen en bij Kemin Applications Solutions ontwikkelen we samen met de klant systemen om de producten nauwkeurig en efficiënt toe te passen. Ik denk bijvoorbeeld aan een doseerinstallatie voor onze supplementen en additieven, uitgerust met het KEMINCONNECT™-platform, gebaseerd op producten van HMS Networks.”

Remote access & Data Monitoring

KEMINCONNECT™ is een eigen ontwikkeld, innovatief digitaal applicatiemanagement platform. Het is op maat van de klanten gemaakt en transformeert systeemdata naar overzichtelijke dashboards. Dit geeft de klant meer inzicht in de werking van het systeem waardoor hij betere en gefundeerde beslissingen kan nemen om het proces te optimaliseren. “We gebruiken de Ewon Flexy 205, een modulaire industriële M2M-router en data gateway van HMS Networks. Die verzamelt data uit de installatie, waardoor we op elk moment een duidelijk beeld hebben van de status van het systeem en eventuele problemen”, licht KEMINCONNECT™ Team Lead Peter Eraly toe. “Zo kunnen onze technische medewerkers sneller en efficiënter reageren. Klanten worden immers vanop afstand geholpen, waardoor onnodige verplaatsingen vermeden worden. Alleen als blijkt dat een interventie op locatie noodzakelijk is, wordt een bezoek ter plaatse voorzien. Verder krijgt de klant zelf ook een beter zicht op het productieproces op basis van real-time data, waardoor hij zelf kan analyseren en bijsturen indien nodig om installaties nog beter te laten presteren.” Bram Baetens, sales engineer bij Bintz Technics, verantwoordelijk voor de verdeling van de HMS-producten in België en Luxemburg, vult aan: “HMS Networks is marktleider in het leveren van oplossingen voor de industriële informatie- en communicatietechnologie (Industrial ICT). De Ewon Flexy biedt gebruikers via internet een eenvoudige en volledig beveiligde externe toegang tot machines en installaties. Deze router en data gateway ondersteunt alle gangbare IIoT-protocollen (MQTT, OPC UA …) en kan connecteren met cloudomgevingen zoals Microsoft Azure en Amazon webservices.”

Relatie op langere termijn

Voor Kemin Application Solutions was de kwaliteit van de producten belangrijk, maar ook de inspanningen van HMS Networks op het vlak van de veiligheid van de systemen, een aspect dat in tijden van veelvuldige cybercriminaliteit niet te onderschatten is. Bovendien zijn Ewon producten wereldwijd verkrijgbaar, waardoor alle business units van Kemin nu met eenzelfde technologie kunnen werken. “We werken ook al zeker 25 jaar met Bintz Technics samen en hebben al meerdere projecten gerealiseerd. Ze luisteren naar onze behoeften en komen met een gepaste oplossing. Hebben we vragen, dan hebben ze een oplossing – zelf of met de ondersteuning van de ingenieurs bij HMS. Alles wordt correct geïnstalleerd en we kunnen rekenen op verdere service”, sluiten Follon en Eraly af. “Naast de Ewon Flexy 205 routers gebruiken we bij Kemin ook de Anybus X-Gateways van HMS om de installaties aan het bestaande fabrieksnetwerk van de klant te koppelen. De X-Gateways zijn een uiterst flexibele oplossing omdat ze een breed gamma aan industriële protocollen (PROFINET, PROFIBUS, Ethernet/IP, Modbus TCP/RTU …) ondersteunen. Voor de configuratie is bovendien geen programmatie vereist.”    

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details