NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Hoe het hoofd koel te houden tijdens een online veiling

Hoe het hoofd koel te houden tijdens een online veiling

De opwindende wereld van online veilingen is tegenwoordig dichterbij dan ooit. Je kunt alles online kopen en online veilingen lijken de perfecte oplossing te bieden. Tenminste, als een professioneel bedrijf het voortouw neemt. Zo ook Industrial Auctions. Een online veilinghuis gevestigd in Eindhoven. Met hun specialiteit in de voedings- en drankenindustrie hebben ze zowel kopers als verkopers laten zien wat hun platform waard is.

Tot je diepste verlangen

Ze bieden de perfecte plek voor hun kopers; een goed doordacht veilingplatform met een persoonlijk dashboard dat veel wensen vervult. Hiermee zijn niet alleen jouw gegevens veilig, maar het de website stelt je ook in staat om favoriete kavels te volgen, ter plekke vragen te stellen op een kavelpagina en een bod uit te brengen wanneer je er klaar voor bent. Heb je de machine gewonnen die je zocht? Binnen een week kun je je kavel ophalen en wees gerust; hun logistieke team staat klaar om je te helpen met het regelen van transport en het laden van de kavels. Alles lijkt dus duidelijk, maar hoe houd je het hoofd koel tijdens een online veiling? En wat zijn eigenlijk nuttige tips? Wij helpen je verder.

Het begint bij jou

Wees specifiek in wat je zoekt en wees bewust van de alternatieven waar naar uitgeweken kan worden. Vooronderzoek is het halve werk. Bovendien organiseert Industrial Auctions kijkdagen voor al haar veilingen, zodat je de machines zelf kunt bezichtigen. Neem hier je voordeel mee, zodat je weet waarop je biedt. Dan is het voor wat zelfbehoud handig om vooraf het maximale te besteden bedrag te bepalen. Vergelijk het met naar het casino gaan. Er is niets mis mee om vooraf wat grenzen te stellen. Als je de potentiële nieuwe eigenaar wordt en dus de machine wint, ben je nog niet verzekerd van de aanwezigheid ervan op jouw locatie. Wil je het transport uitbesteden of misschien zelf regelen? Houd rekening met deze kosten en zorg dat ze geen onaangename verrassing vormen. Over onaangenaam gesproken; Mis geen veiling waar je een machine hebt gevonden die perfect bij jouw bedrijf past. Schrijf je in op de nieuwsbrief van Industrial Auctions of volg kavels en ontvang op de sluitdatum een zogenaamde sluitingsalert per e-mail. Geen fan van e-mails? Volg de sociale kanalen en blijf geïnformeerd.

De beste ervaring creëren voor jou

Om op de wenken bediend te worden, heeft Industrial Auctions een aantal handige opties voor je op hun platform geïntegreerd. In de zoekbalk kun je een machine opzoeken op lotnummer of op merk en categorie, waarbij je alle vergelijkbare machines in een oogopslag kunt zien. Daarnaast wordt je continu op de hoogte gehouden van je biedingen via schermmeldingen. Verder is het de moeite waard om je email in de gaten te houden, zodat je weet of je nog steeds de hoogste bieder bent. Je kunt jezelf echter ook van dienst zijn door naar je persoonlijke ‘gevolgde kavels’ pagina te gaan en vanuit daar direct te bieden, terwijl je de andere machines waarin je geïnteresseerd bent in de gaten kunt houden. Snel handelen in één oogopslag. Over ‘een bod uitbrengen’ gesproken: je kiest zelf welk soort bod je wilt plaatsen. Bij Industrial Auctions kunt je een statisch bod – waarbij je zelf het vaste bedrag van uw bod bepaalt – of een proxy bod uitbrengen. Als je een proxy bod uitbrengt, geef je jou maximale bod aan. Het systeem houdt het verdere verloop van de biedingen bij en overbiedt indien nodig namens jou tot het maximumbedrag dat je initieel heeft opgegeven. Aan jou om te bepalen hoe je het spel speelt. Om de situatie iets minder stressvol te maken en iedereen een eerlijke kans te geven, geldt er een 5-minutenregel. Dit betekent dat als je een bod plaatst in de laatste 5 minuten voor de sluiting van een kavel, de sluitingstijd met 5 minuten wordt verlengd.

Dus hier is het. De beste tips en tricks voor jouw om aan de slag te gaan op een online veiling. Geïntrigeerd door het specialisme dat Industrial Auctions te bieden heeft? Bezoek de website: www.Industrial-Auctions.com of neem contact met ze op voor meer informatie.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details