NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Handling in hygiënische en explosiegevaarlijke omgevingen: alles spik en span!
Palvac kranen in combinatie met PalVac hygiënische slangheffers verzekeren een ergonomische correcte handling en efficiënte materiaalstroom

Handling in hygiënische en explosiegevaarlijke omgevingen: alles spik en span!

Het nieuwe vacuümhandlingsysteem PalVac Sprint Hygienic in het Schmalz portfolio, verplaatst zware lasten in cleanrooms en hygiënische ruimtes. Door het slimme ontwerp en het gebruik van hoogwaardige materialen is de slangheffer snel en eenvoudig te reinigen, vuil krijgt geen kans.

De PalVac Sprint Hygienic helpt professionals in hygiënische ruimtes en cleanrooms bij de handling van zakken, vaten en jerrycans. De slangheffer is geschikt voor het snel en frequent heffen en verplaatsen van zware lasten. Door de gepolijste roestvrijstalen oppervlakken met een gelijkmatige korrelrichting kunnen er nauwelijks afzettingen ontstaan en kunnen reinigingsmiddelen goed afvloeien. Ook de lasnaden die zonder scheuren of kieren zijn geslepen, dragen hieraan bij. De metalen onderdelen van roestvrij staal V2A/SAE 304 en de afveegbare beschermslang zijn bestand tegen vele reinigingsmiddelen, het hefsysteem kan zonder gereedschap worden gedemonteerd.

Verplaatst lasten tot 50 kilogram

De handlingoplossing bestaat uit een vacuümslangheffer en een kraan. Tri-Clover aansluitingen verbinden de heffer, het bedieningspaneel en de grijper. De grijperafdichtingen zijn gemaakt van FDA-conforme siliconen die geschikt zijn voor direct gebruik op voedingsmiddelen. Het in de slangheffer geïntegreerde HEAP-filter beschermt de binnenkant van de slang tegen vervuiling. Een drukverschilindicator geeft informatie over de mate van vervuiling van de filterelementen, zodat er op het juiste moment een wisseling kan plaatsvinden. Een elektrische pomp genereert het vacuüm, dat lasten tot 50 kilogram verplaatst. De Individueel op elkaar afgestemde zuignappen zijn geschikt voor verschillende werkstukken. Een bedieningseenheid met beugelgreep maakt het heffen, neerlaten en lossen van de last mogelijk.

Grote actieradius

PalVac RVS zwenkkranen zorgen voor de nodige actieradius van de PalVac slangheffer. Ook gemaakt van roestvrij staal en hygiëne geoptimaliseerd, zijn ze perfect voor gebruik in ruimtes waar reinheid essentieel is. Het ruitvormige kraanprofiel verkleint horizontale vlakken en vereenvoudigt het reinigen van de kraan. De kranen kunnen individueel geconfigureerd worden voor verschillende toepassingen en maken hoge werksnelheden en positioneringsnauwkeurigheid mogelijk.

Ze ondersteunen een ergonomische en moeiteloze bediening. De kraankolom is geschikt voor vloer- of plafondmontage en de zwenklager maakt bewegingen van 220 graden mogelijk. Via een stelschroef kunnen medewerkers het bewegingsgemak van de kraan aanpassen. Afhankelijk van de toepassingen werkt de PalVac kraan met een conventionele of knikarm.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details