NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Grondstoffen en ingrediënten voor evenwichtige, moderne voeding

Grondstoffen en ingrediënten voor evenwichtige, moderne voeding

Een uitverkochte beursvloer met een recordaantal van 110 exposanten … het zegt iets over het succes van de Intrafood vakbeurs. De sleutel achter het succes? “De heel gerichte focus op grondstoffen en ingrediënten voor de voedingsindustrie in België en Nederland”, verklapt brand manager Patricia Huygelier. “Met een sterk wetenschappelijk seminarieprogramma informeren en inspireren we mensen actief in en betrokken bij productontwikkeling. Terwijl de bezoekers op de beursvloer meteen ook de juiste partners vinden om hun projecten te realiseren.” Intrafood:24 vindt plaats op 25 en 26 september.

Elke twee jaar staat Kortrijk Xpo in het teken van grondstoffen en ingrediënten voor de voedingsindustrie. “Die frequentie maakt dat we altijd bijzonder veel nieuws en nieuwigheden kunnen delen met onze bezoekers. Want daar draait het uiteindelijk om: samen tot innovatieve producten en oplossingen komen voor evenwichtige, moderne voeding”, verduidelijkt Huygelier. Dit jaar verbreedt de vakbeurs voor het eerst naar de nutrasector om in te spelen op de groeiende bewustwording rond gezonde, nutritioneel hoogwaardige voeding. Ook producenten van enriched en fortified foods, speciale voeding bij sarcopenie, parenterale voeding, maaltijdvervangers, healthy food concepten, voedingssupplementen zullen de beursvloer betreden.

Netwerken, informeren en inspireren

“Maar verder houden we eigenlijk vast aan onze beproefde no-nonsense formule. De gratis catering doorheen de gangen zorgt voor een gemoedelijke sfeer en opportuniteiten te over voor netwerken. Onze missie om bezoekers te informeren en te inspireren rond alle nieuwe ontwikkelingen in dit vakgebied realiseren we met ons seminarieprogramma, samengesteld door het wetenschappelijk comité onder leiding van Prof. dr. ir. Koen Dewettinck van UGent.” Twee topics zullen het discours voor deze editie inkleuren: de toepassing van artificiële intelligentie in productontwikkeling en hedendaagse, gezonde, nutritionele concepten met duurzame natuurlijke ingrediënten. De seminaries kunnen gratis worden bijgewoond.

Seminarieprogramma op 25 september 

  • 11 u.: Wat bepaalt de prijs van grondstoffen en ingrediënten nu en morgen? Een overzicht van mogelijke determinanten; Prof. dr. Xavier Gellynck (UGent)
  • 11.45 u.: Voedingssupplementen in België; Valerie Vercammen (Be-Sup)
  • 12.30 u.: Welke opportuniteiten zijn er voor AI binnen de voedingsindustrie?; ir. Michiel Schreurs (VIB-KU Leuven)
  • 13.15 u.: Enhancing food and feed production through artificial intelligence; ir. Lynn Verstrepen (Bestmix)
  • 14 u.: Collagen peptides & beauty: latest market & scientific updates to glow from the inside out; ir. Tess Plaquet (Rousselot)
  • 14.45 u.: Encapsulation and embedding of vitamins, minerals and other active substances by cold extrusion technology;
    ir. Julia Eicholtz (DIL)
  • 15.30 u.: Tekorten aan (micro)nutriënten bij vegetarische en veganistische voeding; dr. ir. Eric De Maerteleire

Seminarieprogramma op 26 september

  • 11 u.: Hoe AI, digital twins en knowledge graphs productontwikkeling kunnen versnellen; Bernard Lahousse (Foodpairing)
  • 11.45 u.: Collagen peptides & beauty: latest market & scientific updates to glow from the inside out; ir. Tess Plaquet (Rousselot)
  • 12.30 u.: Encapsulation and embedding of vitamins, minerals and other active substances by cold extrusion technology;
    ir. Julia Eicholtz (DIL)
  • 13.15 u.: Enhancing food and feed production through artificial intelligence; ir. Lynn Verstrepen (Bestmix)
  • 14 u.: Sustainability in the food sector: Korys’ investment strategy and values; Hilde Van der Straeten (Korys)
  • 14.45 u.: Is cacaovrije chocolade de duurzame toekomst?; ir. Claudia Delbaere (Cacaolab)
  • 15.30 u.: Tekorten aan (micro)nutriënten bij vegetarische en veganistische voeding; dr. ir. Eric De Maerteleire    

Praktische info
Waar? Kortrijk Xpo
Wanneer? 25 en 26 september
Openingsuren? Telkens van 9.30 u. tot 17.30 u.
Tickets? Gratis bij registratie via de website met code TF4752
Meer info? www.intrafood.be

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details
nl_NLDutch

Kunnen we je helpen met zoeken?