NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Gourmet traceert bewaarkisten met uien automatisch met RFID Asset Tracking

Gourmet traceert bewaarkisten met uien automatisch met RFID Asset Tracking

De Nederlandse firma Gourmet is actief is in de teelt, selectie, verpakking en distributie van een breed assortiment aan uien, sjalotten en look. Het bedrijf had nood aan een systeem dat de grote producthoeveelheden sneller en effici뮴er traceert doorheen de interne logistieke keten. 


Aucxis RFID Solutions stelde voor om de ATLAS Heftruckoplossing in te zetten waarbij de houten kisten automatisch getraceerd worden door middel van passieve RFID-technologie. Geen manuele scanning van barcodes meer, maar automatische identificatie en lokalisatie via scanning van UHF-tags door RFID-leesapparatuur op heftrucks en vaste leespunten. 

Deze werkwijze geeft Gourmet volledige controle over zijn stock, elke kist is volledig traceerbaar doorheen de interne logistiek. Bovendien leiden de betrouwbare data en het inzicht in de interne cyclus van de producten tot procesoptimalisering en kwaliteitsverbetering. 

Jerry Posthumus, Manager Operations bij Gourmet.

Toekomstgericht geeft de RFID-oplossing ook inzichten in de logistieke routes van het interne heftruckverkeer. Deze bieden de mogelijkheid om de routes bij te sturen en de heftrucks minder lege meters te laten afleggen, wat de effici뮴ie nog meer ten goede komt. 

Jerry PosthumusManager Operations bij Gourmet, is heel tevreden over het RFID-traject. “Het was van primair belang om de kwaliteit te verbeteren. Dit door nauwkeuriger te gaan werken, fouten te reduceren en meer controle en inzicht in de processen te krijgen. Dankzij RFID zijn we daar nu toe in staat.”

Lees de casestudy voor meer details over dit project.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details