NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Flexibele veiligheidsoplossing draagt bij aan procesverbetering
De Safety Fieldbox met PROFINET-/PROFIsafe veldbusinterface van Schmersal.

Flexibele veiligheidsoplossing draagt bij aan procesverbetering

Deze moet immers bijdragen aan de flexibiliteit, de efficiëntie, de beschikbaarheid en de connectiviteit van de installaties. Een veilige fieldbox kan hiervoor zorgen.

Een fieldbox is een eenvoudige en goedkope installatieoplossing voor het realiseren van zeer flexibele en individueel configureerbare veiligheidsoplossingen voor grotere machines en installaties en voor het overdragen van diagnose- en statusinformatie. Schmersal, ontwikkelaar en producent van hoogwaardige schakelcomponenten en -systemen voor de veiligheid van machines en installaties heeft een Safety Fieldbox met PROFINET/PROFIsafe veldbusinterface in zijn assortiment. 

Diverse veiligheidsschakelcomponenten

Via de universele toestelinterfaces met achtpolige M12-stekkers kan een groot aantal verschillende veiligheidsschakelcomponenten worden aangesloten. Denk aan elektronische en elektromechanische veiligheidsvergrendelingen, sensoren, bedienpanelen, lichtgordijnen en schakelaars. Op die manier zijn talrijke combinaties mogelijk. Hierdoor is de Safety Fieldbox bruikbaar voor typische veiligheidsconcepten die gewoonlijk worden ingezet in bijvoorbeeld modulaire verpakkingsinstallaties die uit meerdere delen bestaan. Zo kunnen via de Safety Fieldbox bijvoorbeeld twee of drie veiligheidsschakelcomponenten of veiligheidsvergrendelingen voor de positiebewaking van een beschermdeur of een onderhoudsklep worden aangesloten, een veiligheidslichtgordijn voor de zonebeveiliging van een toevoerzone en een bedienpaneel met noodstopknop aan de hoger gelegen veiligheidsbesturing worden aangesloten. Door het gebruik van de M12-Power stekker als voeding voor de Safety Fieldbox kunnen – afhankelijk van het soort schakelcomponent en het stroomverbruik – tot tien Safety Fieldboxen op eenvoudige wijze met tachtig toestellen in serie worden geschakeld.

Meer transparantie

De diagnosesignalen van alle aangesloten veiligheidsschakelcomponenten kunnen worden geëvalueerd met behulp van de geïntegreerde digitale ingang aan elke achtpolige aansluitconnectie van de Safety Fieldbox. Omdat op die manier diverse statusgegevens kunnen worden verzameld, overgedragen en geëvalueerd, verhoogt de transparantie van de processen en wordt een storingsvrije werking van de machines bevorderd. Deze informatie kan bijvoorbeeld worden gebruikt om onregelmatigheden op te sporen en vroegtijdig in te grijpen in geval van een storing. De Safety Fieldbox wordt op die manier een belangrijk onderdeel voor de statusbewaking en het predictief (op het juiste moment) onderhoud (conditiebewaking en predictive maintenance) van systemen.    

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details