NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Fabrieksautomatisering gemakkelijk gemaakt – met de radarsensor VEGAPULS 42
Met de VEGAPULS 42 brengt VEGA haar uitgebreide ervaring met radarmeettechniek naar de fa-brieksautomatisering.

Fabrieksautomatisering gemakkelijk gemaakt – met de radarsensor VEGAPULS 42

Met de VEGAPULS 42 brengt VEGA haar uitgebreide ervaring met radarmeettechniek naar de fabrieksautomatisering. Uitgerust met IO-Link en veelzijdige hygiënische adapters raakt de nieuwe niveausensor de kern van de industrie: complexe meetapplicaties sneller, gemakkelijker en voordeliger oplossen.  

VEGA introduceert een nieuwe radarniveausensor speciaal voor processen met hoge eisen aan hygiëne en continue automatisering met snelle niveauveranderingen. De VEGAPULS 42 maakt het IO-Link assortiment van de specialist in meettechniek compleet, dat daarmee het gehele scala aan oplossingen voor niveau, schakelen en druk omvat.

Radar teruggebracht tot de essentie

Omdat de verschillende automatiseringstechnieken in veel fabrieksomgevingen steeds meer naar elkaar toe groeien, biedt het IO-Link assortiment van VEGA ook de optimale oplossing voor toepassingen die verder gaan dan de grenzen van de primaire processen. “Onze klanten kunnen er zeker van zijn dat ze voor alle toepassingen bij ons aan het juiste adres zijn”, licht VEGA-productmanager Marvin Moser toe. “Dit vereist de grootste zorgvuldigheid. Zo hebben wij zorgvuldig alle beslissende functies op het hoogste technische niveau in de sensor geïntegreerd. Tegelijkertijd werd consequent afgezien van ‘overdesign’. Daardoor zijn de sensoren ontdaan van alles wat ze onnodig duur en technisch te complex zou maken.”

Alles behalve ingewikkeld

Concreet betekent dit dat de VEGAPULS 42 ontworpen is voor middelgrote meetafstanden tot 15 meter of temperaturen tot maximaal 150 °C. De instrumenten richten zich op productiecircuits, doseringsprocessen of downstreamprocessen, bijvoorbeeld in transportinstallaties en afvulmachines. Ze zorgen voor betrouwbare processen wanneer niveaus snel veranderen en er voortdurend bewaking nodig is. Kort gezegd: de VEGAPULS 42 is teruggebracht tot het strikt noodzakelijke. Hij is dus bij uitstek geschikt voor alle standaardtoepassingen waarbij meer functionaliteit het werk alleen maar ingewikkelder zouden maken.

Grote voorsprong in kennis van radar

“Als je het ene kunt, kun je ook het andere” wordt vaak gezegd als het gaat over het samensmelten van proces- en fabrieksautomatisering. Maar de twee gebieden verschillen zo sterk dat het voor meettechnologie voor procesautomatisering gemakkelijker is zich in de fabrieksautomatisering te vestigen dan andersom. Het succesverhaal van VEGA naar de huidige positie als wereldmarktleider in radarniveaumetingtechnologie begon meer dan 30 jaar geleden. Het bedrijf brengt deze kennis nu over op het gebied van fabrieksautomatisering. In lijn daarmee is de VEGAPULS 42 gebaseerd op de beste radarchip die momenteel op de markt is, met het grootste dynamische bereik en de meest universele toepassingsmogelijkheden.

Kwaliteit teruggebracht tot de essentie

Om op deze veilige basis toch zeer efficiënt en met geoptimaliseerde kosten actuele omstandigheden te kunnen bewaken, werd elk designelement kritisch op zijn nut onderzocht. Bijvoorbeeld de communicatie met IO-Link, die gebruikelijk is voor fabrieksautomatisering en die bidirectionele gegevensoverdracht met uitgebreide diagnose en parametrering mogelijk maakt. Voor de IO-Link-sensoren van het type VEGAPULS 42 betekent dit: maximale signaalkwaliteit bij minimale kosten.

Radar als de beste keuze

Binnen het IO-Link assortiment brengt VEGA nu ook de voordelen van radarmetingtechnologie naar een breed scala aan fabrieksautomatiseringsprocessen en richt zich nog duidelijker op hygiënegevoelige industrieën zoals de levensmiddelen- en farmaceutische industrie. Radar is hier de juiste keuze voor continue en contactloze niveaumeting omdat het, in tegenstelling tot bijvoorbeeld ultrasoon, zich niet laat beïnvloeden door proces- en omgevingsomstandigheden. Het gebruik van de meest betrouwbare meettechniek tegen lage aanschafkosten maakt het verschil, vooral in de fabrieksautomatisering. 

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details