NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Expert in onderhoudsmanagement – modulair programma

Expert in onderhoudsmanagement – modulair programma

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

De deelnemers die de volledige cyclus volgen en regelmatig aanwezig zijn op de sessies, bekomen het certificaat “Expert in onderhoudsmanagement”.

Introductie

Deze opleiding is bedoeld voor onderhoudsprofessionals die hun expertise willen vergroten.

Dit is de totaalopleiding, ze bestaat uit 5 modules waarvoor u ook apart kan inschrijven:

  • Module 1: Organisatie van de onderhoudsdienst: werkregeling
  • Module 2: Maintenance and reliability, storingen en onderhoudsplanning
  • Module 3: Technische documentatie en wisselstukkenbeheer
  • Module 4: TPM: via total productive maintenance naar total productive managment
  • Module 5: Overbodige onderhoudskosten elimineren

Volg de volledige cyclus aan voordeeltarief.

Omschrijving

De professionele onderhoudsfunctie wordt tegenwoordig niet langer beschouwd als generator van kosten, maar als een potentiële winstfactor.

Optimalisering in de productie op het niveau van omsteltijden, flexibiliteit en planning heeft immers pas zin indien dit onderbouwd is door een deskundige organisatie van het onderhoud. Het belang hiervan mag niet onderschat worden: een ISO-kwaliteitslabel kan nog moeilijk zonder een bedrijfszeker machinepark met inzicht in de registratie en analyse van technische storingen.

Werkregeling moet ervoor zorgen dat men de technische activiteiten kan uitvoeren op een verstandige en efficiënte manier. Maintenance engineering en onderhoudsplanning heeft als doel “het beheersen van het onderhoud”. Het beheer van technische documentatie en wisselstukken is een basisbehoefte in een goed functionerende technische dienst. TPM betekent vandaag niet enkel Total Productive Maintenance maar ook en steeds meer Total Productive Manufacturing. Managen zonder automatisering is haast onmogelijk geworden. Wil men het nodige inzicht hebben in kosten en budgetten, dan kan dit enkel op basis van de juiste gegevens.

Al deze sleuteldomeinen komen aan bod in de langlopende opleiding “Expert in onderhoudsmanagement”. Het geheel wordt op een efficiënte en vooral pragmatische manier aangebracht door ervaren docenten, wat resulteert in onmiddellijke toepasbaarheid binnen uw bedrijf.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

  • Verantwoordelijken en medewerkers betrokken bij het organiseren van het onderhoudsgebeuren.
  • Productieverantwoordelijken, productieleiders of assistent productieleiders, shiftmanagers, lijnverantwoordelijken en afdelingsverantwoordelijken.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details