NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Efficiënte aandrijftechniek van NORD – de sleutel tot verlaging van de TCO
Met de aandrijftechniek van NORD kan de Total Cost of Ownership (TCO) van een aandrijfsysteem aanzienlijk worden verlaagd.

Efficiënte aandrijftechniek van NORD – de sleutel tot verlaging van de TCO

Hoe economisch kan een investering zijn? Als je de levenscyclus van aandrijfsystemen bekijkt, wordt slechts 15 procent van de Total Cost of Ownership verdeeld over de aanschafprijs, terwijl ongeveer 85 procent voortkomt uit downstreamprocessen. Daarom is het belangrijk om bij een aankoopbeslissing niet alleen te letten op de investeringskosten, maar ook op de kosten voor energie en de lopende exploitatie, d.w.z. administratieve processen, service en onderhoud, voorraad van reserveonderdelen of afvoer.

Voor kostenverlaging en efficiëntieverbetering in de productie is een zorgvuldige afweging van alle economische aspecten dus essentieel. Het concept Total Cost of Ownership (TCO) biedt hierbij ondersteuning.

Energie-efficiëntie en versiereductie

De twee belangrijkste factoren om de TCO te verminderen zijn het energieverbruik en het aantal gebruikte aandrijfversies. Er is echter een conflict in doelstellingen tussen de benaderingen voor optimaliseren van de energie-efficiëntie enerzijds en versiereductie anderzijds. Een systeem met aandrijvingen die zijn ontworpen voor het meest energie-efficiënte werkingspunt, leidt tot optimale investeringskosten en motoren die relatief zuinig werken, onafhankelijk van hun efficiëntieklasse. De verschillende aandrijfversies moeten echter gedurende de gehele levenscyclus van de installatie worden beheerd en onderhouden.

Terwijl een aandrijfconcept, dat vooral gericht is op het besparen van energiekosten, leidt tot een groot aantal versies, is versiereductie juist gericht op het tegenovergestelde, namelijk het leveren van de vereiste koppels en snelheden in een installatie met zo min mogelijk verschillende aandrijfversies. Zo kan weliswaar bespaard worden op kosten voor administratie, service en opslag, maar stijgen de energiekosten doorgaans wel wat. Daarom is het van belang dat deze tegenstrijdigheden in het ontwerp van de aandrijving zoveel mogelijk op elkaar worden afgestemd.

Conditiebewaking voor predictief onderhoud 

Conditiebewaking en predictief onderhoud spelen eveneens een centrale rol bij het verlagen van de TCO in Industrie 4.0 toepassingen. Een periodieke of continue registratie van aandrijf- en statusgegevens maakt vroegtijdige detectie van veranderingen mogelijk, evenals vermindering van ongeplande stilstanden. Het resultaat: een hogere beschikbaarheid van het systeem, minder stilstand, lagere service- en materiaalkosten en een langere levensduur.

Aandrijfoplossingen van NORD voor lagere levenscycluskosten.

De NORD benadering van TCO verlaging

NORD DRIVESYSTEMS hanteert een holistische aanpak voor het verlagen van de Total Cost of Ownership, waarbij het volledige scala aan strategieën wordt ingezet voor het identificeren en verhogen van het efficiëntiepotentieel: van het modulaire systeem via het gebruik van krachtige, duurzame en zuinige technologieën, tot individuele TCO berekeningen en intelligente service- en onderhoudsconcepten.

NORD biedt aandrijfoplossingen voor het verlagen van de levenscycluskosten, bijvoorbeeld:

– met zijn hoog efficiënte programma (gepatenteerde DuoDrive motorreductor, IE5+ synchroonmotor, decentrale frequentieomvormer NORDAC ON / ON+)

– of met zijn LogiDrive oplossingsruimte.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details