NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Efficiënte aandrijfoplossingen voor het bottelen van dranken. Op maat gemaakt, energiebesparend, hygiënisch, gebruiksvriendelijk
De innovatieve en gepatenteerde DuoDrive motorreductor realiseert een uitstekend systeemrendement.

Efficiënte aandrijfoplossingen voor het bottelen van dranken. Op maat gemaakt, energiebesparend, hygiënisch, gebruiksvriendelijk

Automatische bottel- en transportinstallaties bij de productie van dranken en vloeibare levensmiddelen stellen hoge eisen aan energie-efficiëntie, bedrijfszekerheid, reiniging en corrosiebescherming. Als een van ’s werelds toonaangevende totaalaanbieders van mechanische en elektronische aandrijftechniek kent NORD DRIVESYSTEMS de eisen van de branche en levert efficiënte, hygiënische en betrouwbare oplossingen voor bottel- en transporttechniek in drankenlijnen.

De nsd tupH oppervlaktebehandeling is een uitstekende anticorrosiebehandeling voor aandrijfcomponenten met wash-down geoptimaliseerde gegoten aluminium behuizingen voor de drankenindustrie. Afbeelding: NORD DRIVESYSTEMS

Eenvoudig te reinigen, energiebesparende werking, zeer nauwkeurige positionering en lage bedrijfskosten, dat zijn de eisen waar de aandrijfsystemen in automatische bottelsystemen voor de drankenindustrie moeten voldoen en dat is exact de expertise van NORD DRIVESYSTEMS. Het familiebedrijf uit Noord-Duitsland is wereldwijd marktleider op het gebied van aandrijftechniek en biedt op maat gesneden aandrijfoplossingen met een hoge energie-efficiëntie, gebruiksvriendelijke plug & play technologie, gladde oppervlakken en een lange levensduur.

DuoDrive motorreductor: hoge energie-efficiëntie, lage bedrijfskosten

De innovatieve en gepatenteerde DuoDrive motorreductor integreert een hoogrendement IE5+ synchroonmotor in de behuizing van een ééntraps vlakke reductor en bereikt met een systeemefficiëntie van maximaal 92% in deze vermogensklasse één van de hoogste rendementen op de markt. Ook in deellastbereik wordt een zeer hoge systeemefficiëntie bereikt. Het constante motorkoppel over een breed toerentalbereik zorgt voor een consistente versiereductie en verlaging van de bedrijfskosten. Samen met de eenvoudige plug-en-play inbedrijfstelling resulteert dit in een aanzienlijke verlaging van de Total Cost of Ownership (TCO) vergeleken met bestaande aandrijfsystemen. De ongeventileerde, reinigbare constructie met glad oppervlak voldoet aan de strengste eisen qua hygiëne en garandeert optimale reiniging.

NORDAC ON/ON+: Decentrale frequentieomvormer met geïntegreerde Ethernet interface

Het bottelen van dranken is een vakgebied waar de vraag naar decentrale aandrijftechniek alleen maar groeit. NORD biedt daarvoor een optimale oplossing met de smart NORDAC ON/ON+ frequentieomvormer. NORDAC ON/ON+ omvat vermogensbereiken tot 2,2 kW en wordt gekenmerkt door een geïntegreerde Ethernet interface (ProfiNET, EtherNET IP en EtherCAT kunnen per parameter worden ingesteld), volledige plug-in mogelijkheden en een zeer compact ontwerp. Decentrale frequentieomvormers zijn bij uitstek geschikt voor integratie in bottel- en transportsystemen en besparen zo niet alleen ruimte maar vermijden ook omvangrijke motorbekabeling zoals benodigd voor centrale frequentieomvormers.

NORDAC ON/ON+ is een compacte en intelligente frequentieomvormer voor decentraal gebruik. Afbeelding: NORD DRIVESYSTEMS

nsd tupH oppervlaktebehandeling: een alternatief voor roestvaststaal

De nsd tupH oppervlaktebehandeling is beschikbaar voor zowel DuoDrive als voor NORDAC ON/ON+. Dankzij een speciale methode wordt het oppervlak corrosiebestendig en harder gemaakt en gedraagt het aluminium zich wat corrosiebescherming betreft als roestvaststaal. Het gaat hierbij niet om een coating, maar om een oppervlaktebehandeling die een beschermlaag creëert die permanent is verbonden met het substraatmateriaal. Niets van de laag kan dus loslaten of afschilferen. De behandelde aandrijvingen zijn makkelijk te reinigen en grotendeels bestand tegen zuren en alkaliën. Zelfs hogedrukreinigers kunnen daarbij worden gebruikt, evenals agressieve media. De nsd tupH behandeling is beschikbaar voor de meeste NORD aluminium modulaire aandrijfsystemen.

NORD DRIVESYSTEMS op de drinktec 2022

NORD presenteert zijn omvangrijke programma aandrijfoplossingen voor bottel- en transportprocessen in München van 12 tot 16 september 2022 op de drinktec, de wereldwijd toonaangevende vakbeurs voor de drankenindustrie. U vindt NORD in hal A3 op stand 233.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details