NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Eén sensor – drie metingen
Dankzij de FTMg serie kan u zelfs de kleinste lekken in het pneumatisch systeem eenvoudig opsporen en energieverlies en de kosten die daarmee gepaard gaan, vermijden

Eén sensor – drie metingen

De productielijnen van de voedingsindustrie bevatten heel wat sensoren. Enerzijds om de processen gecontroleerd te laten verlopen. Anderzijds om de nodige data te kunnen terugkoppelen in verband met voedselveiligheid. Met de FTMg debietsensor introduceert SICK het summum van sensorefficiëntie. Licht, compact en multifunctioneel. Met één en dezelfde sensor kunnen drie metingen worden uitgevoerd. Toepassingen zoals stikstof meten bij MAP-verpakken of bewaking van het persluchtverbruik worden kinderspel. Dat bespaart kosten, aan de lijn en in uw magazijn. Bovendien kan u alles makkelijk opvolgen in de app of koppelen met andere systemen dankzij de uitgebreide communicatiemogelijkheden.

Perslucht is één van de duurste energievormen, waardoor efficiëntie en transparantie steeds belangrijker worden in automatiseringsprocessen. Ook in de voedingsindustrie. De thermische debietsensoren uit de FTMg serie  (Flow Thermal Meter for gases) hebben zich eerder al bewezen als kostenbesparende multitalenten voor de meting van gasdebieten, -temperatuur en procesdruk. Met de nieuwe DIN 40 en DIN 50 uitvoeringen brengt SICK meer toepassingen binnen handbereik. Daarmee zijn de nieuwe sensoren nu ook geschikt voor hoofddistributielijnen van persluchtsystemen. Ze kunnen dus niet alleen op machineniveau werken, maar ook de verbruiksmeting per fabriek(shal) opvolgen. Van daaruit kunnen ze betrouwbaar veranderingen en fluctuaties in energieverbruik detecteren. Dankzij deze datatransparantie kan u zelfs de kleinste lekken in het pneumatisch systeem eenvoudig opsporen en energieverlies en de kosten die daarmee gepaard gaan, vermijden. Kleine grote spaarders dus.

De FTMg beschikt niet alleen over digitale en analoge outputs maar kan ook data naar de PLC sturen via IO-Link.

Ideaal voor MAP verpakken

Als multifunctionele debietsensor voor pneumatische toepassingen, kan de FTMg in één toestel acht parameters opvolgen. Het zorgt voor een betrouwbare detectie van debiet, druk en temperatuur in pneumatische systemen dankzij de hoge meetdynamiek en het geringe drukverlies en maakt extra sensoren daardoor overbodig. En hebben we al vermeld dat hij door zijn compacte ontwerp overal tussen past en hij volgens gebruikers bijzonder eenvoudig in dienst te nemen is? De toepassingen zijn dus legio, zeker voor voedingsbedrijven. Een mooi voorbeeld vinden we aan verpakkingslijnen. MAP (Modified Atmosphere Packing) wordt gebruikt om voedingswaren onder gecontroleerde atmosfeer te verpakken en zo de verse smaak en natuurlijke kleur beter te bewaren. De inzet van inerte gassen reduceert het zuurstofgehalte en voorkomt oxidatie- en hydrolysereactie. Met de FTMg debietsenor biedt SICK analysesystemen voor de continue meting van het debiet van deze inerte gassen (zoals argon en stikstof). 

Handige app voor monitoring

Speciaal voor deze toepassing heeft SICK ook een nieuwe monitoring box app ontwikkeld. De app visualiseert het persluchtverbruik en toont luchtlekken aan. Ook handig, de FTMg sensoren zijn via een geïntegreerde webserver toegankelijk. Daarvoor is er geen extra software nodig. Zo is het exporteren van data naar Excel een peulenschil. Overigens biedt SICK ook verschillende tools om eenvoudig een dashboard samen te stellen. Programmeren is zo niet nodig, het vergt dus geen specialisten om wegwijs te geraken in de data. Alles plug-and-play. De specifiek voor lekdetectie ontwikkelde algoritmes van SICK tonen u meteen de weg naar energiebesparingen. 

Met de FTMg debietsensor introduceert SICK het summum van sensorefficiëntie. Licht, compact en multifunctioneel. Met één en dezelfde sensor kunnen drie metingen worden uitgevoerd.

Klaar voor Industrie 4.0

De FTMg beschikt niet alleen over digitale en analoge outputs maar kan ook data naar de PLC sturen via IO-Link. Er zijn ook varianten met Power over Ethernet via een geïntegreerde webserver. De sensor is van op afstand toegankelijk via het netwerk door middel van een computer, tablet of smartphone. Op die manier kan u ongeacht waar u zich bevindt het verbruik opvolgen, zien of het systeem storingsvrij werkt of onderhoudsintervallen inplannen. De FTMg is daardoor uitstekend geschikt voor conditiebewaking en predictief onderhoud. De geïntegreerde MQTT en OPC UA communicatie-interfaces verzekeren bovendien een optimale connectiviteit naar de cloud. Daarmee zijn de inzichten die de FTMg voor u capteert onmiddellijk bruikbaar.     ■ 

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details