Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

NL | FR

Solutions

Een hybride cobot met heel veel spierkracht

HC30PL_2

12 juli 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Onlangs werd op de Automatica beurs in München de nieuwste cobot van de Yaskawa HC-familie gepresenteerd: de HC30PL met maar liefst 30 kg payload. Deze krachtpatser heeft bovendien een reikwijdte van 1.700 mm en heeft als uniek voordeel dat het een hybride cobot is en dus ook als industriële robot gebruikt kan worden, waarbij hij snelheden haalt tot 2 m/s. De HC30PL is voorzien van de YRC robotbesturing zoals alle andere cobots en robots uit het gamma van Yaskawa, wat meer dan 100 verschillende modellen telt.

Dankzij het gebruik van food-grade smeermiddelen, druipwaterdichte coating en de hoge IP67 (stof/vloeistofdicht) beschermingsgraad kan de HC30PL zonder problemen gebruikt worden in bijvoorbeeld de levensmiddelen industrie. Door de interne mediadoorvoer kan de doorvoer van perslucht en electra naar de robotgrijper volledig “cleanline” en storingsvrij worden gerealiseerd. In cobot modus kan de HC30PL gebruikt worden zonder een omheining, waardoor hij ook een bijzonder kleine ruimte nodig heeft waarin hij kan werken.

Eerste stappen in productie automatisering

Met de gemakkelijke Direct Teach knoppen kan de cobot geprogrammeerd worden via handbesturing. Door de zeer gebruiksvriendelijke Smart Pendant, met onder ander de Smart Pattern functie voor het snel genereren van palletiseerprogamma’s, is de Yaskawa cobot bij uitstek geschikt voor gebruikers die de eerste stappen zetten op het gebied van productie automatisering.

De HC30PL is een veelzijdige hybride cobot die interessante mogelijkheden biedt voor verschillende toepassingen, zoals bijvoorbeeld palletiseren of het beladen en ontladen van bewerkingsmachines. Voor verder advies of een live demonstratie kunt u terecht bij Yaskawa Benelux op de Brainport Industries Campus in Eindhoven: 040 289550 of marketing.nl@yaskawa.eu

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via FoodTec? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details