NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Een familiebedrijf met grote, gedurfde en stoutmoedige doelen

Een familiebedrijf met grote, gedurfde en stoutmoedige doelen

Goddeeris is zo’n familiebedrijf. De Roeselaarse specialist in piping, HVAC en Sprinklers begon als tweemanszaak in de jaren zestig. Inmiddels werken er meer dan 140 mensen, draaien ze een miljoenenomzet en kloppen zowel multinationals als lokale ondernemers graag bij hen aan. Hier stopt het niet. Het bedrijf timmert aan een ambitieuze toekomst.

In 1962 richtten Louis en Bernard Gebroeders Goddeeris op: een lokaal familiebedrijf in het hartje van Roeselare, gespecialiseerd in leidingen. In de jaren zeventig en tachtig voerden de gebroeders onder meer projecten uit bij Cargill. Dit bood kansen richting een nieuwe markt: de industriële sector. Sindsdien zijn industriële leidingen hun specialiteit.

BHAG-principe

In 2008 volgde een nieuwe grote verandering. Het bedrijf koos bewust voor een gestructureerde bedrijfsvoering met een inspirerende visie en missie, gebaseerd op het BHAG-principe, wat staat voor Big, Hairy Audacious Goal. Door een groot, gedurfd en stoutmoedig doel aan de horizon te stellen, kreeg Goddeeris een enorme boost. Een aantal multinationals zoals Coca-Cola, Clarebout Potatoes en Alpro maar ook lokale groeibedrijven als Colruyt en kleine lokale ondernemingen behoren tegenwoordig tot het portfolio.

Bedrijf van het jaar

De sterke groei zorgde in 2018 voor het verkrijgen van de Roeselare Award voor ‘Bedrijf van het Jaar’. Het bedrijf was in drie jaar tijd gegroeid van 45 naar 140 mensen die voor hen werkten, terwijl de omzet van 6,5 naar bijna 13 miljoen euro steeg. En de groei zet nog steeds door. De groei betekende ook een verhuizing naar een nieuwbouw op het nieuwe industrieterrein Ovenhoek in Roeselare.

Drie business units

Inmiddels bestaat Goddeeris uit drie aparte industriële business units: piping, HVAC en sprinklers. Ze functioneren volledig autonoom maar tegelijkertijd versterken ze elkaar. Industrial Piping is verantwoordelijk voor het installeren van industriële leidingen in staal, inox en kunststof voor zowel process piping als utility piping.  Deze leidingen worden gebruikt voor bijvoorbeeld stoom, gas en water maar ook voor het transport van voeding zoals zuivel, chocolade, bierleidingen in  een brouwerij… Industrial HVAC voorziet in verwarming, ventilatie en koeling. De focus ligt  vooral op kantoorgebouwen en industriële hallen, maar ook bijvoorbeeld het aansluiten van diverse openbare gebouwen en scholen op het warmtenet van Mirom wordt door de Roeselaarse specialist  uitgevoerd.  Sprinklers is de derde unit van Goddeeris. Sprinklerinstallaties zijn noodzakelijk om een beginnende brand te detecteren, te signaleren, te beheersen en te blussen. Sprinklersystemen worden ingezet voor de beveiliging van grote oppervlakten zoals opslagplaatsen en productiehallen.

Doen wat je belooft

Een van de troeven van het familiebedrijf is doen wat ze beloven. Het zich houden aan vooropgestelde planningen heeft hoge prioriteit. Hiermee kunnen ze stilstanden verminderen en het rendement en de snelheid van de productie verhogen. De technische dienst zoekt daarbij naar oplossingen, maar verzorgt ook de communicatie tussen de verschillende verantwoordelijken. Dat is essentieel en wordt door de klanten enorm  geapprecieerd.

Wereldspeler

En de toekomst? De nieuw gestelde doelen zijn minstens zo groot, gedurfd en stoutmoedig. Goddeeris wil sterk internationaliseren en verlegt daarom de focus van België naar de wereld. Met hun gedrevenheid en unieke aanpak gaat dit zeker lukken.

www.goddeeris.be

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details