NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Een echt stuk van de ijstijd, gebotteld

Een echt stuk van de ijstijd, gebotteld

De sensorexpert Leuze, toegewijd aan de hoogste normen

“Onaangeroerd sinds de ijstijd” is geen marketingslogan, maar een feit – een echt stukje ijstijd dat vandaag nog bestaat: Toen het ijs smolt, liepen immense hoeveelheden water weg in de rotsen van het Zwabische Alpengebergte. Door de ongebruikelijke aardverschuivingen werd dit reservoir vervolgens ongeveer 400 meter onder de buitenwereld afgesloten. Sindsdien zorgen zware lagen ondoordringbaar steen ervoor dat het regenwater niet meer naar het stuwmeer kan doorsijpelen en beschermen zij het tegen alle milieu-invloeden van onze tijd. Daardoor bezit EiszeitQuell een oorspronkelijke zuiverheid en kwaliteit- net als water van 10.000 jaar geleden. Het bevat een evenwicht aan mineralen en is natrium- en zoutarm. Deze unieke waterkwaliteit is wat ons aanspoort en is de reden waarom Romina Mineralbrunnen zich inzet om alleen de hoogste normen te accepteren in het gehele vulproces

Zicht op de palletiseer technologie in het nieuwe glassysteem

Op piekmomenten worden bij Romina Mineralbrunnen tot 45.000 glazen flessen per uur door het systeem getransporteerd, gedepalletiseerd, uitgepakt, gereinigd, gevuld, opnieuw verpakt en ten slotte op een nieuwe pallet geladen, vastgezet en naar de opslag getransporteerd. Een hoge beschikbaarheid van het systeem is absoluut noodzakelijk. Tegenwoordig werken transport- en verpakkingssystemen gewoon niet meer zonder betrouwbare sensorsystemen. Romina vertrouwt al vele jaren op optische sensorsystemen en een bijzondere, ervaren partner: Sensor Expert Leuze uit Owen/Teck, Zuid-Duitsland – slechts enkele kilometers verwijderd van Romina Mineralbrunnen. De “Sensor People” beschikken over jarenlange ervaring en een diepgaande toepassingskennis met betrekking tot de verpakkings- en drankenindustrie. Voor bijna alle toepassingen in de drankenindustrie heeft de sensorexpert een precieze oplossing paraat: Bijvoorbeeld voor het transport van pallets, tray verpakkingen en containers. Ook voor toepassingen in afzonderlijke machines beschikt Leuze altijd over de passende sensoren.

Voor het veilig laden en lossen worden vaak meerstraals Inloopbeveiligingen van Leuze gebruikt met geïntegreerde muting (tijdelijke overbrugging) functie. Maar ook veiligheidslichtschermen met de door Leuze gepatenteerde Smart Process Gating (SPG) technologie zijn geschikt. Door de uitvoering van het veiligheidslichtscherm met SPG te gebruiken, zijn er geen muting-sensoren meer nodig. Dit bespaart veel ruimte en is een belangrijk voordeel bij opstelling in krappe ruimtes. Want een volautomatische materiaalstroom is alleen mogelijk met betrouwbare sensorsystemen. En deze moeten nauwkeurig, maar ook veilig zijn.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details