NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Drukknoppen vereisen degelijke bescherming en lange levensduur
De verlichte drukknoppen van Serie 82 hebben een rvs SUS 316L behuizing en een Tritan lichtgeleider, bestendig tegen reinigingsmiddelen.

Drukknoppen vereisen degelijke bescherming en lange levensduur

Alkalische reinigingsmiddelen en corrosie kunnen drukknoppen ernstig aantasten. Daarnaast vereisen externe factoren, zoals moeilijk te verwijderen vuil, fijn stof, sterke trillingen en schokken dat de drukknoppen een zeer hoge weerstand bieden. EAO, expert en partner voor innovatieve, intuïtieve en betrouwbare Human Machine Interfaces (hmi’s) heeft hiervoor een aantal oplossingen. Het heeft onlangs zijn Serie 82 uitgebreid met een ingegoten drukknop en M12 connector. Deze nieuwe versie is beschikbaar voor een aantal geselecteerde drukknoppen binnen de Serie 82. Ze hebben volledige IP67-bescherming aan de voor- en achterzijde.  De verlichte drukknoppen hebben een rvs SUS 316L behuizing en een Tritan lichtgeleider, bestendig tegen reinigingsmiddelen. Dit biedt bescherming tegen slijtage en zorgt voor een consistente helderheid van zowel de punt- als de ringverlichting. Ze zijn ingegoten en met M12 connector verkrijgbaar. De achterzijde voldoet aan IP67 dankzij de ingegoten schakelaar en connector, waardoor de schakelaar een volledige en betrouwbare bescherming heeft. De ingegoten versie biedt ook een hoge weerstand tegen trillingen en schokken.

De IP69K-bescherming van de Serie 45 drukknoppen voorkomt indringing van stof en vloeistoffen, zelfs onder de meest ongunstige omstandigheden.

Lange levensduur

Naast serie 82 kunnen de drukknoppen van de Serie 45 van EAO in veel toepassingen soelaas brengen. Ze combineren een robuuste constructie met een aantrekkelijk ontwerp – zowel bij verzonken als opbouwmontage. De IP69K-bescherming voorkomt indringing van stof en vloeistoffen, zelfs onder de meest ongunstige omstandigheden. Gecombineerd met een extreem lange levensduur van 10 miljoen bedieningen, zijn deze intuïtief te bedienen drukknoppen ideaal voor zware industriële omgevingen, zoals bij machines en industriële automatiseringstoepassingen.  Deze drukknoppen zijn beschikbaar met pulsfunctie of stapfunctie en in metalen of kunststof versies. Om de montage eenvoudiger te maken, zijn de opbouwversies verkrijgbaar met een standaard montagegat van 22,3 mm en de verzonken versies met een 30,5 mm montagegat. De lenzen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen, zoals een verhoogde, vlakke of verzonken versie. Dit alles maakt deze serie drukknoppen tot de meest uitgebreide in de markt.    

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details