NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Digitalisering van uw procesflow
Zelfs wie niet zo vertrouwd is met de gangbare communicatieprotocollen, komt dankzij Bluetooth en de Sitrans Mobile IQ app heel eenvoudig te weten hoe het instrument functioneert.

Digitalisering van uw procesflow

Om de continuïteit, kwaliteit en efficiëntie van productie te garanderen zijn nauwkeurige meetgegevens een onmisbare schakel. Ook op dat vlak zet de voedingsindustrie stappen naar meer digitalisering. Een trein die Fluxer niet gemist heeft. Als approved partner van Siemens beschikt het over procesinstrumenten die via Bluetooth een draadloze aansturing kunnen krijgen. Het zorgt voor heel wat voordelen op vlak van inbedrijfstelling, diagnose en onderhoud. 

Draadloze technologie wint aan belang in de industrie. Een mooi voorbeeld daarvan is Bluetooth, dat steeds meer apparaten mee aan boord krijgen. “Een heel laagdrempelige manier om procesinstrumentatie te gaan digitaliseren”, weet Jeroen Vandecasteele, sales engineer proces valves and instrumentation bij Fluxer. “Met Bluetooth zend je niet voortdurend signalen door, maar krijg je wel een handig instrument in handen om alles te weten te komen over de status en de gezondheid van het instrument in kwestie of de parameters af te stellen. Hoewel Bluetooth technologie een beperkt bereik kent, voegt het dus een flinke dosis gebruiksvriendelijkheid toe.” 

De complete LR 100 serie (LR110, LR120, LR140 en LR150) kreeg deze Bluetooth verbinding mee.

Compacte, ultrasone niveau-meting met Sitrans LU240

Ook Siemens, technologiepartner van Fluxer, speelt in op deze trend. In het gamma procesinstrumentatie- en automatisatie kregen al een aantal producten deze extra toevoeging. Het gaat onder meer over de Sitrans LU240. “Een kostenefficiënte, compacte en intelligente manier om met ultrasone techniek het niveau te meten. Een toestel dat al jaar en dag zijn diensten bewijst in de voedingsindustrie met zeer goede en betrouwbare resultaten. Gebruikers kunnen het toestel nu met behulp van de Bluetooth verbinding bijvoorbeeld eenvoudig van op afstand parameteren. Tegelijk is ook het HART protocol aanwezig voor wie nog steeds de klassieke aanpak verkiest. Ultrasone techniek werpt zich vooral in waterbehandeling op als beste keuze, maar biedt eigenlijk voor heel wat toepassingen in de voedingsindustrie bijzonder veel potentieel.”

Kostenefficiënte radar-technologie met Sitrans LR100

Een tweede klepper uit het gamma die zeker het vermelden waard is de Sitrans LR100 serie. “Low budget radartechnologie maar met de hoge nauwkeurigheid die we van Siemens toestellen gewend zijn”, geeft Vandecasteele mee. Door de breedte van de serie, kan de gebruiker op basis van gewenste meetbereik, kabellengte, certificaties, display, communicatieprotocol … tot de niveaumeter komen die zijn toepassing het beste dient. Bovendien kan de meting volledig contactloos gebeuren. “Radarsignalen gaan door kunststof. De gebruiker kan de radarsensor dus boven zijn IBC tank plaatsen voor een perfecte niveaumeting.” De complete LR 100 serie (LR110, LR120, LR140 en LR150) kreeg deze Bluetooth verbinding mee. 

Perfecte geregelde flow met Sipart PS100

Een derde toestel dat inmiddels Bluetooth aan boord heeft zijn de elektromagnetische positioners van de Sipart PS100 serie van
Siemens. “Ze worden gebruikt om pneumatische kleppen proportioneel te gaan sturen en bewijzen zich dus als waardevolle instrumenten om de procesflow perfect af te regelen. De Sipart PS100 past op elke type klep, zowel lineair als rotatief, en we bieden gebruikers ook alle opties voor montagebeugels. Met dank aan de Bluetooth functionaliteit kunnen gebruikers optimaal profiteren van de mogelijkheden voor zelfdiagnose die de positioner mee heeft gekregen. Op die manier kunnen problemen tijdig gedetecteerd en opgelost worden, vooraleer ze tot productiestilstand leiden.”

Radarsignalen gaan door kunststof. De gebruiker kan de radarsensor dus boven zijn IBC tank plaatsen voor een perfecte niveaumeting.

Plug-and-play

Met Bluetooth kunnen gebruikers voortaan dus vanop afstand toestellen in bedrijf nemen en monitoren. Zeker voor moeilijk bereikbare procesinstrumenten kan dit een wereld van verschil betekenen naar efficiëntie en veiligheid. Vandecasteele: “Zelfs wie niet zo vertrouwd is met de gangbare communicatieprotocollen, komt dankzij Bluetooth en de Sitrans Mobile IQ app heel eenvoudig te weten hoe het instrument functioneert. Ook de inbedrijfstelling wordt kinderspel, zoals klanten al ondervonden hebben. Zelfs moeilijkere toepassingen zijn in nog geen 10 minuten up and running.” Als approved partner van Siemens is het team van Fluxer technisch uitstekend onderlegd om gebruikers bij te staan. “We voegen daar nog alle flexibiliteit aan toe die ze van een familie­bedrijf mogen verwachten, met korte communicatielijnen, een voldoende grote stock om snel te kunnen depanneren …    

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details