NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
De toenemende populariteit van online veilingen in de voedingsindustrie
De projectleiders van Industrial Auctions inventariseren alle machines zelf

De toenemende populariteit van online veilingen in de voedingsindustrie

Producten, uitstapjes, hotelovernachtingen, je kunt het zo gek niet bedenken of er is tegenwoordig een online veiling voor. Dat de populariteit van online veilingen toeneemt merkt ook Industrial Auctions. Industrial Auctions is hét online veiling platform dat gespecialiseerd is in het veilen van gebruikte machines voor de voedings- en drankenindustrie. Het veilingaanbod is zeer divers, of het nu gaat om verpakkingsmachines, vleesverwerkingsmachines of cateringapparatuur, Industrial Auctions biedt het allemaal.

Machines voor de vleesverwerkende industrie

Maar waar komt deze groei in populariteit vandaan? Wij hebben het online veilingplatform Industrial Auctions onder de loep genomen en de voordelen van haar online veilingen voor je op een rijtje gezet.

1. Vanuit je eigen vertrouwde omgeving

Meedoen aan een online veiling kan vanuit je eigen vertrouwde omgeving. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, zo kunnen in een traditionele online veiling de gemoederen verhit raken, wat kan leiden tot overhaaste beslissing. Daarnaast wordt reistijd bespaart en is het mogelijk overal ter wereld deel te nemen aan de online veilingen, zolang er een online verbinding beschikbaar is.

2. Eenvoudig machines met elkaar vergelijken

Een voordeel van een online platform is het feit dat het aanbod groot is en het eenvoudiger is machines met elkaar te vergelijken ondanks het feit dat deze niet op dezelfde locatie staan. Het veilingplatform van Industrial Auctions beschikt bijvoorbeeld over een handige zoekfunctie die alle relevante resultaten laat zien ongeacht op welke veiling de machine wordt aangeboden. Bij het zoeken naar een menger, bijvoorbeeld, worden alle momenteel aangeboden mengers weergegeven. Zo is het eenvoudig de verschillende machines te vergelijken en een weloverwogen keuze te maken.

Niet alleen machines maar ook toebehoren zoals deze normwagens worden geveild

3. Een duurzame optie

Het duurzame karakter van de online veilingen van Industrial Auctions is een reden op zich om deel te nemen aan de online veilingen. Waar sommige machines vrij nieuw zijn en andere al enkele jaren in productie staan, kunnen ze met het juiste onderhoud nog jarenlang dienst doen. Door deze machines een nieuw leven te geven dragen we tezamen bij aan een duurzamere wereld.

4. Vertrouwen door transparant platform

Het team van Industrial Auctions bestaat uit een groep van professionals met veel kennis van de industrie. Zij inspecteren alle machines zelf, fotograferen de machine van alle kanten en maken gedetailleerde beschrijvingen. Door hun gedegen kennis van de industrie zien ze of er bijvoorbeeld een onderdeel mist of beschadigd is. Wanneer dit het geval is zal het bedrijf dit eerlijk vermelden in de beschrijving. Maar soms is toch meer informatie gewenst. Daarom is het bedrijf telefonisch bereikbaar om vragen te beantwoorden en organiseren ze voor elke veiling een kijkdag. Op deze kijkdag is het mogelijk de veilinglocatie te bezoeken en de machines met eigen ogen te inspecteren.

5. Bespaar tijd

Tijd wordt bespaart door het veilingplatform van Industrial Auctions het werk te laten doen. Door het plaatsen van een proxy bod in plaats van een statisch bod zorgt het systeem ervoor dat een bod automatisch wordt verhoogd wanneer overboden. Dit gaat door tot het aangegeven maximumbedrag. Zo wordt nooit meer uitgegeven dan het vooraf bepaalde bedrag. Daarnaast is het niet noodzakelijk de veiling continu te monitoren, mits het huidige proxy bod nog niet is overboden. Een ander tijdbesparend voordeel bij Industrial Auctions is het feit dat ze combinaties aanbieden. Machines die bij elkaar horen worden samengevoegd in een combinatie wat het mogelijk maakt met één bod een complete productielijn te kopen. Het laatste en zeker niet het minste voordeel is de snelle levering. In vergelijking met de aankoop van een nieuwe machine met levertijden van soms meer dan een jaar, is het bij Industrial Auctions mogelijk om de gekochte machines al een week na aankoop op te halen.

Machines voor de verpakkingsindustrie

Met veel kennis van de voedings- en drankenindustrie, een enthousiast team, veilingen in heel Europa en een uitgebreid wereldwijd netwerk in de branche staat Industrial Auctions klaar voor je bij het kopen en verkopen van machines voor de voedings- en drankenindustrie.

Bezoek de website www.Industrial-Auctions.com en maak kennis met de wereld van online veilen!

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details