NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
De toekomst van de industrie in beeld
Gedurende de live show van vijf dagen werden meer dan 3,5 miljoen paginaviews gegenereerd.

De toekomst van de industrie in beeld

Als een louter digitaal evenement had de editie dit jaar een dubbele rol. Hannover Messe Digital Edition toonde niet alleen hoe de toekomst van de industrie er zal uitzien, maar ook die van vakbeurzen.

Jaar na jaar is de Hannover Messe het podium bij uitstek voor de industrie en een katalysator voor toekomstige topics zoals artificiële intelligentie, duurzame productie en 5G.

“Hannover Messe Digital Edition onderstreepte de innovatieve kracht van engineering en softwareontwikkeling. Tegelijkertijd toonde het dat de vakbeurs van de toekomst hybride zal zijn” vertelde Dr. Jochen Köckler, CEO van Deutsche Messe. “Samen met onze exposanten en partners zijn we erin geslaagd om het hart van waar de belangrijkste industriële beurs ter wereld voor staat te versterken: innovatie, inspiratie en netwerken in het tijdperk van industriële transformatie. Dat was en is de Hannover Messe ten voeten uit.” Niemand minder dan de Duitse bondskanselier Angela Merkel mocht de beurs virtueel voor geopend verklaren, samen met Joko Widodo, president van Indonesië, partnerland van de Hannover Messe dit jaar.

Niemand minder dan de Duitse bondskanselier Angela Merkel mocht de beurs virtueel voor geopend verklaren.

Meer dan 3,5 miljoen views

De 1.800 deelnemende bedrijven presenteerden 10.500 producten en innovaties aan 90.000 geregistreerde deelnemers. De conferentie bood 1.500 experten de kans om interessante topics te bespreken zoals Industrie 4.0, de digitalisering van industriële processen, het beheer van supply chains, lichtgewicht constructies, waterstof en elektromobiliteit. “De digitale Hannover Messe bevestigde dat we het juiste pad zijn ingeslagen. Op basis van onze ervaringen, zal de toekomst bestaan uit het beste van de digitale en de analoge wereld. Op die manier kunnen we onze bezoekers voorzien van een holistische, hybride vakbeursbeleving”, voegde Köckler toe. Gedurende de live show van vijf dagen werden meer dan 3,5 miljoen paginaviews gegenereerd. Ook de zoekfunctie werd druk gesolliciteerd met 700.000 aanvragen naar exposanten en producten. De livestreams van de conferentie en van de exposanten trokken ongeveer 140.000 views aan. 

Dr. Jochen Köckler: “Op basis van onze ervaringen, zal de toekomst bestaan uit het beste van de digitale en de analoge wereld.”

Geslaagde test

“Een geslaagde test, wat ons betreft. We wilden ontdekken welke voordelen deze digitale formats opleveren voor ons publiek”, legt Köckler uit. “We weten nu dat we volledig nieuwe exposanten en bezoekers bereiken. Wanneer we deze kennis in de toekomst kunnen transfereren naar fysieke events, kunnen we de bandbreedte van onze events enorm maximaliseren.” De volledige content van de Hannover Messe Digital Edition blijft overigens nog ter beschikking staan. Geïnteresseerden die het live event gemist hebben kunnen via de website van de beurs meer te weten komen over exposanten, producten en de keynotes en panelgesprekken herbekijken. De volgende Hannover Messe vindt plaats van 25 tot 29 april 2022. Portugal zal dan de rol opnemen van partnerland.    

De Hermes Award ging dit jaar naar Bosch Rexroth voor ’s werelds eerste elektrische actuator die proceskleppen onder water kan aansturen.

Hermes Award 2021

Een traditie waar de Hannover Messe niet van afweek is de uitreiking van de Hermes Award. Die ging dit jaar naar Bosch Rexroth voor ’s werelds eerste elektrische actuator die proceskleppen onder water kan aansturen. De jury onder leiding van professor Reimund Neugebauer (voorzitter van het Fraunhofer Gezelschap) koost voor de SVA R2 omdat het een energie-efficiënt en veilig alternatief biedt voor de klassieke actuatoren die nu in de offshore productie van olie en gas worden ingezet. Het zijn zelfvoorzienende assemblages met een eigen vloeistoffencircuit en een frequentiegeregelde pompaandrijving. “De SVA R2 combineert economische en ecologische aspecten in een duurzaam innovatief product voor de maritieme procesindustrie. Bestaande elektrische toevoerlijnen voor sensoren volstaan voortaan voor een betrouwbare werking van de actuatoren. De compacte afmetingen en de geïntegreerde interfaces voorzien de industrie van een bijkomend voordeel: de actuator kan immers in bestaande systemen gebruikt worden”, vatte Neugebauer samen.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details