NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
De nieuwe NORDAC ON PURE: ideaal voor de voedings- en drankenindustrie
De NORDAC ON PURE frequentieomvormer is de juiste keuze voor toepassingen in de voedings- en drankenindustrie

De nieuwe NORDAC ON PURE: ideaal voor de voedings- en drankenindustrie

De decentrale NORDAC ON frequentieomvormers van NORD DRIVESYSTEMS zijn speciaal ontworpen voor de horizontale transporttechniek. De NORDAC ON PURE in afspuitbare uitvoering is voorzien van de nsd tupH oppervlaktebehandeling en is de optimale keuze voor toepassingen in de voedings- en drankenindustrie, met name als er hoge eisen aan de hygiëne worden gesteld.

De NORDAC ON frequentieomvormers worden gekenmerkt door een geïntegreerde multi-protocol Ethernet interface, IIoT mogelijkheden, volledige insteekbaarheid en een compact ontwerp. Omdat ze deel uitmaken van het modulaire systeem van NORD, kunnen ze uitstekend worden gecombineerd met het programma motorreductoren van de fabrikant. De serie bestaat uit drie varianten: NORDAC ON in combinatie met IE3 asynchroonmotoren, NORDAC ON+ voor de combinatie met de hoog efficiënte IE5+ synchroonmotor en NORDAC ON PURE in afspuitbare uitvoering.

Ideaal voor voeding & dranken 

De NORDAC ON PURE SK 35xP is speciaal ontworpen voor transportbandtoepassingen in de voedings- en drankenindustrie met vermogenseisen tot 1,5 kW. Het afspuitbare ontwerp met ronde en gladde oppervlakken maakt snelle en eenvoudige reiniging mogelijk. Dankzij beschermingsklasse IP69 geldt dit ook voor veeleisende toepassingen. De nsd tupH oppervlaktebehandeling biedt daarbij efficiënte corrosiebescherming. Om het reinigingswerk verder terug te dringen, is het aantal aansluitingen gereduceerd tot een minimaal aantal hoogwaardige stekkers voor het aansluiten van hybride kabels middels een enkele-kabel oplossing. De omvormers kunnen direct op de motor of de wand worden gemonteerd. Meerdere omvormers kunnen makkelijk worden aangesloten via een serieschakeling.

Alle frequentieomvormers in de serie – NORDAC ON, NORDAC ON+ en NORDAC ON PURE – hebben een temperatuurbereik van -30°C tot +40°C en zijn daarom ook geschikt voor diepvriestoepassingen.

Economische efficiëntie door variantreductie 

Omdat de NORDAC ON aandrijvingen een breed toerental- en instelbereik hebben, maken ze reductie van het aantal varianten mogelijk, bijvoorbeeld in grote intralogistieke systemen. Het is daarom mogelijk om de vereiste koppels en snelheden in een systeem af te dekken met zo weinig verschillende aandrijfvarianten als economisch haalbaar is en om de Total Cost of Ownership (TCO) te optimaliseren.

Het hoge overbelastingvermogen van de NORDAC ON serie biedt ook voordelen bij een variantreductie. Alle frequentieomvormers hebben een overbelastingvermogen tot 150 procent gedurende 60 seconden en tot 200 procent gedurende 5 seconden.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details