NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
De heer Willy Borsus en de heer Jean-Luc Crucke op bezoek op de nieuwe productiesite Mydibel Fresh

De heer Willy Borsus en de heer Jean-Luc Crucke op bezoek op de nieuwe productiesite Mydibel Fresh

“Dit is een buitengewone kans voor ons bedrijf om zijn dynamiek op het terrein te tonen, zowel op het vlak van werkgelegenheid als van economische ontwikkeling in de regio van Moeskroen”, zegt Marc Van Herreweghe, CEO van Mydibel.  Hij vervolgt: “Onze nieuwe fabriek is operationeel sinds september 2020 en draait sinds begin april in 5 ploegen. Wij hebben de laatste maanden een vijftigtal extra mensen aangeworven om onze groei te ondersteunen. Mydibel heeft sinds 2016 170 miljoen euro geïnvesteerd. Dat is veel voor een KMO met een omzet van 250 miljoen euro. Wij zijn er trots op dat Mydibel de grootste werkgever in Moeskroen blijft, om nog te zwijgen van de 450 landbouwers – hoofdzakelijk gevestigd in Wallonië – die zij ondersteunt”.

“Mydibel Fresh is het vlaggenschip van wat we doen bij Mydibel” vertelt Carlo Mylle. Sinds de oprichting van onze onderneming in 1988 hebben wij ons ertoe verbonden aan te tonen dat industriële ontwikkeling hand in hand kan gaan met een rationeel en beheerst gebruik van onze hulpbronnen. Bij Mydibel valoriseren we aardappelafval door het om te zetten in biogas via een biovergistingsproces. Onze motoren zetten dit biogas vervolgens om in groene energie – elektrische en thermische. Bovendien wordt ook het afvalwater van het productieproces op onze site gezuiverd. Met behulp van innovatieve ultrafiltratie- en omgekeerde osmose-technologie wordt het weer drinkbaar gemaakt en opnieuw geïnjecteerd in ons productieproces.

En Bruno Mylle voegt daaraan toe: “Door aardappelschillen te gebruiken om biogas te maken, genereren we Myfert™, een zeer interessant residu om de bodem mee te bemesten. We verdelen het gratis onder boeren die het verspreiden om aardappelvelden of andere gewassen te bemesten, waardoor ze minder afhankelijk worden van chemicaliën.”

Marc Van Herreweghe besluit met deze woorden: “Onze onderneming is trots op haar onafhankelijkheid. Ze is al 32 jaar 100% familiebezit. Maar om haar ontwikkeling een duwtje in de rug te geven, aarzelde Mydibel niet om bij de S.R.I.W. aan te kloppen en haar te laten toetreden voor 20% tot het kapitaal.

MYDIBEL is sinds 1988 een innovatief familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en marketing van aardappelproducten. Het is een understatement om te zeggen dat MYDIBEL een kampioen is in de aardappelwereld van vandaag. Het is niet algemeen bekend dat België wereldleider is op het gebied van de export van diepgevroren aardappelen, en MYDIBEL past in deze trend.

Verse (friet), diepgevroren (friet en aardappelspecialiteiten) en gedehydrateerde (vlokken en korrels) producten maken deel uit van het ruime assortiment dat MYDIBEL aanbiedt. Elke dag wordt ongeveer 2.000 ton aardappelen vervoerd om te worden verwerkt tot eindproducten.

MYDIBEL investeert zowel onder eigen merk als onder private labels voor verschillende segmenten: catering, retail en industrie. Het brede assortiment aardappelproducten wordt geëxporteerd naar meer dan 130 landen over de hele wereld.

Innovatie, dynamiek, klantgerichtheid, snelheid, flexibiliteit en voortdurende investeringen zijn de drijvende krachten achter MYDIBEL. MYDIBEL is sterk gericht op technologie en digitalisering, met voortdurende investeringen in ultramoderne productiemiddelen, systemen en efficiënte processen voor alle drie de vestigingen, die allen in Moeskroen gevestigd zijn.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details