NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
De basis voor procesoptimalisatie

De basis voor procesoptimalisatie

Die verzamelen, is echter niet altijd zo vanzelfsprekend als het lijkt. Het in Roeselare gevestigde Fluxer maakt industriële partners wegwijs doorheen de mogelijkheden en aandachtspunten inzake procesmetingen.

Tekst Elise Noyez  |  Beeld Fluxer

Fluxer ontstond in 2014 als spin-off van Dema en profileert zich sindsdien als gespecialiseerde partner in flow. Het familiebedrijf bedient zo onder meer de voedselverwerkende industrie van afsluiters, kleppen, appendages en actuatoren. Met een ruim aanbod meetinstrumenten en bijhorende expertise helpt Fluxer bedrijven bovendien hun processen op te volgen en waar nodig bij te sturen.

Voedingsgeschikte regelklep met full rvs Siemens positioner.

Het juiste meetinstrument …

Meetinstrumenten van Siemens vormen de basis van het gamma meet- en regeltechniek bij Fluxer. Als Siemens approved partner biedt het bedrijf talloze oplossingen voor debiet-, druk-, niveau- en temperatuurmetingen, in standaarduitvoering of met de nodige voedingsgeschikte koppelingen, en indien nodig uitgebreid met bijhorende modules voor draadloze communicatie. Zitten de gevraagde analysetoestellen niet in het Siemens gamma, dan kan het bedrijf tevens teruggrijpen naar andere fabrikanten, zoals Bürkert.

… voor de juiste toepassing …

Een accurate meting berust evenwel nooit op (de kwaliteit van) het meetinstrument alleen. Minstens even belangrijk zijn de keuze voor een bepaald meetprincipe en meetbereik. Zij moeten steeds op het product, het proces en de omstandigheden in kwestie afgestemd zijn. De Fluxer specialisten in procesinstrumentatie bieden daarom steeds advies op maat, en in bepaalde omstandigheden behoort zelfs een try & buy formule tot de mogelijkheden.

Sitrans FC330 Coriolis debietmeter.

… correct geplaatst

Tot slot kan Fluxer technische ondersteuning bieden bij de inbedrijfstelling van meetinstrumenten. Ook in die cruciale fase kunnen fouten of onzorgvuldigheden een correcte meting, en dus een volwaardige procesoptimalisatie, in de weg staan. Concreet biedt Fluxer daarom advies voor een correcte montage en zorgt het voor het parametreren van sensoren om correcte metingen en meetwaardes te bekomen.    

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details