NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Contactloze radarniveausensor
Met de scherpe prijs van net geen 1.360 euro en de bijkomende troef van een compleet gamma aan beschikbare toebehoren en accessoires verwacht ifm veel van de LW2720 radarniveausensor.

Contactloze radarniveausensor

Sensoren zijn de sleutel tot een efficiënte en voedselveilige productie. Een markt die ifm electronic al meer dan dertig jaar bedient met sensoren om onder andere de druk, temperatuur, niveau, debiet van vloeistoffen in kaart te brengen. Sinds kort heeft het zijn gamma uitgebreid met 80 GHz-radartechnologie waarmee het tot op de mm nauwkeurig en contactloos meten van niveaus van tanks tot 10 m hoog binnen handbereik is. En dat voor de zeer scherpe catalogusprijs van net geen 1.360 euro. Maak kennis met de LW2720 radarniveausensor.

De LW2720 is gemaakt om een antwoord te bieden op alle uitdagingen die een voedingsomgeving kan stellen. Hij kan in elk type opslagtank ingezet worden, ook in CIP/SIP.

Tanks zijn overal in de voedingsindustrie terug te vinden, voor opslag, processen, mengen, CIP-reiniging … maar niet altijd even gemakkelijk te controleren. Door hun grootte, door de aanwezigheid binnenin van roerwerk, sproeibollen … maar ook door de mogelijke eigenschappen van het medium is niveaumeting geen sinecure. Denk bijvoorbeeld aan stoom, hoog oplopende temperaturen of een luchtige mousse waar de aanwezigheid van luchtbellen sensoren in de war kan brengen. Daarom beschikt ifm electronic over een brede waaier aan meetprincipes om op elke uitdaging een antwoord in huis te hebben. De contactloze 80 GHz-radartechnologie voegt nu een nieuwe meetmethode aan dat palet toe. Field technical support engineering bij ifm electronic David Hautecoeur: “80 GHz radarniveausensoren hebben een zeer kleine stralingshoek. Ze gaan als het ware met de precisie van een laserstraal te werk om hun metingen uit te voeren in tanks tot en met 10 m. Bliksemsnel, contactloos, zonder dode zones en uiterst precies met een nauwkeurigheid van 2 mm en een resolutie van 1 mm. Zo weten voedingsproducenten altijd precies hoeveel er in de opslagtank zit. En met een bereik tot 10 m komen het gros van de tanks in de voedingssector in aanmerking.” 

Volledig afgestemd op noden voedingsindustrie

De 80 GHz-technologie bestaat al langer dan vandaag. Toch komt ifm electronic pas nu met zijn eerste radarniveausensor op de markt met deze technologie aan boord, de LW2720. “We hebben achter de schermen hard gewerkt aan een versie die specifiek geschikt is voor alle uitdagingen die een voedingsomgeving kan stellen en die tegelijk over de nodige homologaties voor de farmaceutische industrie beschikt. De LW2720 is daarom uitgevoerd in rvs, geschikt voor toepassingen van -40 tot 150 °C en beschikbaar met beschermingsgraad IP68 of IP69K, waardoor hij overal in terechtkan, ook in CIP/SIP toepassingen. En uiteraard was de integratie van IO-Link een belangrijke vereiste voor ons. Dat maakt deze radarniveausensoren immers zeer eenvoudig te installeren, te cableren, te configureren en te vervangen”, vult Hautecoeur verder aan. Met de scherpe prijs van net geen 1.360 euro en de bijkomende troef van een compleet gamma aan beschikbare toebehoren en accessoires specifiek voor de voedingsindustrie (inbouwadapters, klemmen, melkkoppelingen, varivents …) verwacht ifm veel van deze niveausensor. De mogelijkheden zijn immers legio. “Net omdat hij geen invloed ondervindt van storende factoren of aangroei, bewijst hij zich als zeer nauwkeurig, stabiel en betrouwbaar. En dankzij IO-Link kan niveaubewaking eenvoudig op afstand gebeuren.” 

De 80 GHz radarniveausensor van ifm beschikt over een zeer kleine stralingshoek. Hij gaat als het ware met de precisie van een laserstraal te werk om zijn metingen uit te voeren in tanks tot en met 10 m.

Beter dan op papier

De LW2720 radarniveausensor is intussen op de markt. Wie interesse heeft, zal ontdekken dat ‘close to you’ geen holle slogan is bij ifm. Het team komt graag ter plaatse om te bewijzen dat de contactloze radarsensor zich perfect van zijn taken kan kwijten binnen de voorgestelde toleranties van klanten. “De eerste reacties zijn alvast veelbelovend”, vertelt Hautecoeur trots. “Klanten laten weten dat de resultaten die de LW2720 in de praktijk neerzet zelfs nog een beetje beter zijn dan op papier. Naast het gemak bij de installatie dankzij IO-Link, zijn ze vooral van de precisie en de betrouwbaarheid bijzonder onder de indruk. Deze radarniveausensoren met 80 GHz-technologie brengen het niveau in opslagtanks tot 10 m hoog perfect in beeld, zodat klanten hun productieprocessen kunnen optimaliseren.”     

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details