NL FR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Compacte besturingskop in 24 V, ASI of IO-Link versie
De VMON II is leverbaar in een 24 V, een ASI en een IO-Link versie, telkens in een lucht/veer- en een lucht/lucht-variant.

Compacte besturingskop in 24 V, ASI of IO-Link versie

“Ons assortiment is continu in beweging, hetzij door de ontwikkeling van nieuwe oplossingen, hetzij door de optimalisatie van bestaande producten.” – een belangrijke troef van Armaturenwerk Hötensleben GmbH. Deze fabrikant van rvs componenten voor de voedingsindustrie en andere veeleisende sectoren bracht ook een nieuw ontwerp van de gekende VMON besturingskop op de markt. VMON II is compacter dan zijn voorgangers en heeft in het oog springende innovaties in elektronica en bediening. Deze modulaire besturingskop is leverbaar in een 24 V, ASI of IO-Link versie, telkens in een lucht/veer- en lucht/lucht-variant.

Armaturenwerk Hötensleben GmbH (AWH) behoort tot de top drie in de Duitse industrie als het gaat over de productie van hoogwaardige en betrouwbare rvs componenten voor veeleisende toepassingen. De firma uit de deelstaat Saksen-Anhalt levert connectoren en fittingen, afsluit- en reinigingstechniek, zeven en kijkglazen, tankapparatuur, leidingen, accessoires en speciale producten, grotendeels voor de voedingssector, maar ook voor de chemische en farmaceutische industrie. Dit bedrijf werd opgericht in 1859 als kleppenfabriek en metaalgieterij en de productie van de eerste kleppen voor de voedingsmiddelenindustrie dateert al van 1917. 

Vandaag zijn ze één van de vier productie-eenheden binnen de NEUMO-Ehrenberg Group. Naast de hoofdvestiging in Hötensleben beschikken ze ook over een productiehal in Firrel, een magazijn in Essenbach, dochterondernemingen in Polen, Rusland en het Verenigd Koninkrijk en vertegenwoordigingen in onder meer de VS, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Nederland en België. AWH staat synoniem voor innovatieve en kwaliteitsvolle producten, ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland.

Product manager Theo Meyer van Armaturenwerk Hötensleben GmbH.

Beproefde besturingskop in een nieuw kleedje

De R&D-afdeling is dagelijks bezig met de ontwikkeling van nieuwe oplossingen en de optimalisatie van bestaande producten. Een mooi voorbeeld daarvan is het nieuwe ontwerp van de gekende VMON besturingskop. In vergelijking met zijn voorgangers is de VMON II compacter, met andere woorden hij is minder hoog en heeft een kleinere diameter. Dit ontwerp wordt gekenmerkt door opvallende innovatieve features op het vlak van elektronica en bediening. Het modulaire ontwerp opent mogelijkheden voor verdere ontwikkelingen in de toekomst. 

Drie versies

Deze nieuwe besturingskop is beschikbaar in drie verschillende versies, telkens in een enkelwerkende lucht/veer- en een dubbelwerkende lucht/lucht-variant. De 24 V besturingskop stuurt een binair signaal, waardoor een digitale query mogelijk is, terwijl de ASI versie een optische identiteitsfunctie omvat om de status op te vragen. Ook IO-Link modellen zijn uit voorraad leverbaar. Alle types hebben een geïntegreerd RFID-chip met een link naar de homepage van de firma, waar men rechtstreeks de bedieningshandleiding in het Duits en het Engels kan raadplegen. Uiteraard zijn ook links naar andere interne databases, zoals service en vervangstukken, mogelijk. Deze kunnen door de gebruiker zelf geprogrammeerd worden. De IO-Link en ASI modellen beschikken ook over bijkomende interfacemogelijkheden.

De nieuwe besturingskop is compatibel met VMOVE actuatoren vanaf bouwjaar 2021.

Stof- en waterdicht

De behuizing van deze VMON II besturingskop is stof- en waterdicht (IP67). Basismodule en kap worden met een bajonetsluiting vergrendeld en, indien gewenst, kan ook een loodafdichting voorzien worden. Binnenin branden zoals gewoonlijk groene en rode leds om de positie van de klep aan te geven. Tussen actuator en basis werd een ‘target’ gemonteerd dat op verschillende manieren geconfigureerd kan worden. Zo kunnen bijvoorbeeld NO- en NC-queries eenvoudig gerealiseerd worden door de positie van deze ‘target’ te veranderen. Ook de actuator met een openingshoek van 70° kan met de ‘target’ geconfigureerd en gedetecteerd worden. In de module bevindt zich ook nog een andere pneumatische aansluiting, waarmee onder meer spoelkleppen van lekkleppen bediend kunnen worden. Een geïntegreerd luchtkanaal zorgt ervoor dat aan de buitenkant geen leidingen zichtbaar zijn tussen actuator en besturingskop. 

De nieuwe VMON II besturingskop is compacter dan zijn voorgangers. Hij is minder hoog en heeft een kleinere diameter.

Compatibiliteit

Deze nieuwe VMON II besturingskop is compatibel met VMOVE actuatoren vanaf bouwjaar 2021. Er zijn geen adapters en bijkomende beugels nodig. Alle aansluit­onderdelen voor een latere retrofit installatie zijn nu al voorzien.     ■ 

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details