Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

NL | FR

Solutions

Chemische resistente vloeren voor de voedingsindustrie

chemisch-resistent

4 oktober 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Er is de belasting van het op en aan rijden van zwaar heftruckverkeer, het lozen van vloeistoffen op hoge temperatuur, maar evenzeer wordt die vloer blootgesteld aan vetten, darmvloeistoffen, zure dierlijke vloeistoffen en andere zuren uit de voedingsindustrie zoals bijvoorbeeld azijnzuur, citroenzuur of melkzuur. Daarnaast is er nog de invloed van chemicaliën in schoonmaakproducten. Is de vloer niet bestand tegen de chemicaliën die tijdens de productie aanwezig zijn dan gaat de vloer schade vertonen waardoor hij niet meer veilig is voor de werknemers en de hygiëne in het gedrang komt.

Hoe kies ik de juiste chemisch resistente vloer?

Bij het kiezen van de correcte chemisch bestendige vloer voor uw productieomgeving is het belangrijk te wekten welke chemicaliën er worden gebruikt, in welke concentratie, de duur van de chemische belasting op de vloer en in welke omgeving met die chemicaliën wordt gewerkt, is dit binnen, buiten, in vriescellen,…

Naast deze chemische resistentie moet de vloer ook nog voldoen aan de strenge hygiënische normen, een bepaalde impactbelasting en veilig zijn voor werknemers en heftruckverkeer.

Er zijn verschillende vloeren op de markt die een zekere chemische weerstand hebben, maar niet resistent zijn voor de meest agressieve chemicaliën of bieden niet de vereiste thermische weerstand of  slipweerstand om de veiligheid te garanderen.

Ucrete chemisch resistente vloer voldoet ook nog aan die andere vloervereisten

Om een oplossing te bieden aan de voedingsindustrie heeft Master Builders Solutions reeds in 1969 het hoogwaardige industriële vloersysteem Ucrete op de markt gebracht. Ucrete industrievloeren zijn uitstekend bestand tegen een breed scala aan chemische stoffen. Zelfs bij een langdurig contact met bepaalde chemicaliën ondervindt Ucrete geen permanente schade, daar waar andere vloeren zoals bijvoorbeeld een epoxyvloer of en polyurethaanvloer permanente aantasting vertonen.
Daarom wordt Ucrete veel gebruikt voor het vloeistofdicht bekleden van wanden, afvoeren en opvangbekkens om zo een ondoordringbare afwerking te garanderen het het milieu te beschermen.

Ucrete industrievloeren bieden eveneens een hoge temperatuursbestendigheid, hoge weerstand tegen schokken, is verkrijgbaar in diverse oppervlakteprofielen en weerstaat reinigingschemicaliën die nodig zijn om de vloer grondig te reingen en bacterie- en schimmelvrij te houden.

Meer info over Ucrete industrievloeren

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via FoodTec? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details