NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Betrouwbare detectie van zoetwaren en bakproducten
De intelligente CAT technologie gebruikt niet het product, maar de transportband als referentie.

Betrouwbare detectie van zoetwaren en bakproducten

Sensorenspecialist Leuze wil u daarbij een handje helpen. Zo detecteert de dynamische referentietaster DRT 25C zowat alles op een transportband en herkent hij betrouwbaar vlakke tot bolvormige producten, onregelmatige vormen en transparante tot hoogglanzende folies.

Tekst Elise Noyez  |  Beeld Leuze

Ook grillige vormen en glimmende verpakkingen worden probleemloos gedetecteerd.

Wanneer producten via een transportband naar een volgend station met meerdere banen naast elkaar worden verplaatst, moeten sensoren zowel producten als verpakkingen met zekerheid kunnen herkennen. Echter, na het bakken van koekjes of het vormen van chocolade en andere zoet- en bakwaren, alsook na het verpakken van de voedingsmiddelen in diverse soorten folie en papier – bont, gekleurd, transparant, glimmend … – is het vaak geen sinecure om dat alles zomaar correct te detecteren. Ook kleine, grillig gevormde of van bovenaf lastig te herkennen producten stellen de nodige uitdagingen. Bovendien moeten de meeste sensoren na een productwissel opnieuw ingesteld worden, om zo een volledige en betrouwbare detectie te garanderen. Dat is een tijdrovende bezigheid.

Drie keer tijdwinst

Met de DRT 25C zijn al deze problemen van de baan. De nieuwe sensor, gespecialiseerd in het detecteren van zoetwaren en bakproducten, maakt immers gebruik van de intelligente CAT technologie (Contrast Adaptive Teach). Daarbij wordt niet het product, maar de transportband als referentie gebruikt. Zo herkent de dynamische referentietaster willekeurige objecten als afwijking ten opzichte van het bandoppervlak, ook wanneer dat niet mooi schoon is, en onafhankelijk van de kleur, glans of transparantie van de producten. Omdat de sensor met behulp van de Teach knop wordt ingeleerd, volstaat bij een productwissel verder een simpele druk op de knop. De slimme ‘3-led-technologie’ zorgt met andere woorden voor tijdwinst op drie niveaus: minder afstellen, nooit meer omstellen en minder storingen door stilstand.   

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details