Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

NL | FR

Solutions

Betrouwbaar blijven meten zonder omslachtige kalibraties

EE212-tomaat
De vochtigheids- en temperatuursensor EE212.

Tekst | Evi Husson

Beeld | CaTeC

23 maart 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

CaTeC bv biedt vochtigheids-, temperatuur- en CO2-sensoren van E+E Elektronik die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in veeleisende omstandigheden zoals de vochtigheids- en temperatuursensor EE212. De E+E sensorcoating, de ruime keuze aan filters en de robuuste IP65/ NEMA 4 behuizing zorgen voor nauwkeurige en betrouwbare metingen, zelfs onder uitdagende werkomstandigheden.

De sensorkop van de EE212 biedt plaats aan een plug-in sensormodule die is uitgerust met een uiterst nauwkeurig vochtigheids- en temperatuurdetectie-element van de nieuwste generatie. De gepatenteerde sensorcoating en de verzegelde soldeerpunten verbeteren de meetprestaties en verlengen de levensduur van de sensorelementen in uitdagende omgevingen. De elektronica in de module is ingekapseld en is daardoor goed beschermd tegen condensatie en corrosie. Voor de sensorsonde is een ruime keuze aan verschillende filters beschikbaar.

Modulair ontwerp 

Een groot voordeel van de EE212 voor gebruik in een zwaar vervuilde en agressieve omgeving is het modulaire sensorontwerp. Het maakt het eenvoudig om de sensormodule met slechts een paar stappen te vervangen en volledig zonder gereedschap. Dit betekent dat downtime en servicekosten tot een minimum kunnen worden beperkt.

Veelzijdig gebruik

De EE212 kan flexibel worden aangepast aan meettaken voor veelzijdig gebruik. Naast een nauwkeurige meting van de luchtvochtigheid en temperatuur berekent de sensor verschillende aan vochtigheid gerelateerde parameters zoals dauwpunttemperatuur, absolute vochtigheid en mengverhouding. 

Eenvoudige configuratie

De gemeten waarden zijn beschikbaar op twee configureerbare analoge uitgangen. Drie fysieke parameters kunnen worden weergegeven op de optionele grafische weergave. Door de gratis EE-PCS configuratiesoftware kunnen de meetparameters, schaal en displayweergave worden aangepast.

Installatievriendelijke behuizing

Er is zowel een wandversie als een kanaalversie van de EE212 zijn beschikbaar. Met de beproefde HVAC-behuizing kan de sensor met gesloten deksel worden uitgewisseld. Dit betekent dat elektronica beschermd is tegen vervuiling op de bouwplaats. De behuizingsschroeven met bajonetsluitingen vergemakkelijken een snelle opening en sluiting van het deksel om zodoende de elektrische installatie snel te voltooien.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via FoodTec? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details