Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

NL | FR

Nieuws

BENEO Wijgmaal opent extra productielijn voor rijstzetmeel

beneo_remy_wijgmaal_0

21 oktober 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Meer rijstzetmeel produceren terwijl het waterverbruik onveranderd blijft? BENEO krijgt het voor elkaar. In Wijgmaal krijgt de site een bijkomende productielijn: hierdoor stijgt de productiecapaciteit met 50% en creëert het bedrijf ook zo’n 20 jobs bij. Met deze nieuwe lijn versterkt BENEO haar bestaande positie als wereldleider voor rijstzetmeel.

Optimaliseren van textuur en nutritionele samenstelling 

BENEO ontwikkelt en produceert plantaardige functionele ingrediënten uit natuurlijke bronnen voor de voeding-, diervoeder- en farmaceutische industrie. Zo is het bedrijf een echte wereldspeler op het vlak van rijstbloem en rijsteiwitten. Met de groeiende vraag naar natuurlijke en “clean label”-producten, stijgt de vraag naar rijstingrediënten, met name rijstzetmeel.

BENEO’s unieke rijstderivaten worden gebruikt voor de productie van talrijke producten, waar zij een belangrijke rol spelen in het optimaliseren van de textuur en de nutritionele samenstelling. Haar ingrediënten zijn bijvoorbeeld te vinden in bakkerijproducten, zuivelproducten, zuivelalternatieven, zoetwaren of babyvoeding.

Toenemende vraag naar rijstingrediënten

Met deze nieuwe lijn versterkt BENEO haar bestaande positie als wereldleider voor rijstzetmeel. Het bedrijf bezit nu al meer dan 60% van het wereldwijde marktaandeel en maakt hiermee van Vlaanderen de grootste rijstzetmeelexporteur ter wereld.

Roland Vanhoegaerden, Operations Managing Director: “Wij zijn zeer verheugd dat we een extra productielijn voor BENEO’s rijstzetmeel kunnen inhuldigen. Met deze nieuwe lijn voldoen we aan de toenemende marktvraag naar rijstzetmeel, met haar unieke en clean label eigenschappen. Bovendien creëert BENEO nieuwe banen in de regio. De realisatie van deze uitbreiding is onder meer te danken aan de niet aflatende inzet en motivatie van onze medewerkers.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via FoodTec? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details