NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
BENEO Wijgmaal opent extra productielijn voor rijstzetmeel

BENEO Wijgmaal opent extra productielijn voor rijstzetmeel

Meer rijstzetmeel produceren terwijl het waterverbruik onveranderd blijft? BENEO krijgt het voor elkaar. In Wijgmaal krijgt de site een bijkomende productielijn: hierdoor stijgt de productiecapaciteit met 50% en creëert het bedrijf ook zo’n 20 jobs bij. Met deze nieuwe lijn versterkt BENEO haar bestaande positie als wereldleider voor rijstzetmeel.

Optimaliseren van textuur en nutritionele samenstelling 

BENEO ontwikkelt en produceert plantaardige functionele ingrediënten uit natuurlijke bronnen voor de voeding-, diervoeder- en farmaceutische industrie. Zo is het bedrijf een echte wereldspeler op het vlak van rijstbloem en rijsteiwitten. Met de groeiende vraag naar natuurlijke en “clean label”-producten, stijgt de vraag naar rijstingrediënten, met name rijstzetmeel.

BENEO’s unieke rijstderivaten worden gebruikt voor de productie van talrijke producten, waar zij een belangrijke rol spelen in het optimaliseren van de textuur en de nutritionele samenstelling. Haar ingrediënten zijn bijvoorbeeld te vinden in bakkerijproducten, zuivelproducten, zuivelalternatieven, zoetwaren of babyvoeding.

Toenemende vraag naar rijstingrediënten

Met deze nieuwe lijn versterkt BENEO haar bestaande positie als wereldleider voor rijstzetmeel. Het bedrijf bezit nu al meer dan 60% van het wereldwijde marktaandeel en maakt hiermee van Vlaanderen de grootste rijstzetmeelexporteur ter wereld.

Roland Vanhoegaerden, Operations Managing Director: “Wij zijn zeer verheugd dat we een extra productielijn voor BENEO’s rijstzetmeel kunnen inhuldigen. Met deze nieuwe lijn voldoen we aan de toenemende marktvraag naar rijstzetmeel, met haar unieke en clean label eigenschappen. Bovendien creëert BENEO nieuwe banen in de regio. De realisatie van deze uitbreiding is onder meer te danken aan de niet aflatende inzet en motivatie van onze medewerkers.”

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details