NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Bekroond voor zijn duurzaamheid
NORD behaalde 68 van de 100 punten bij de EcoVadis rating en kreeg het zilveren duurzaamheidscertificaat toegekend

Bekroond voor zijn duurzaamheid

NORD ontvangt het zilveren EcoVadis certificaat. Ook dit jaar is NORD beoordeeld door het ratingbureau EcoVadis. De aandrijfspecialist behaalde 68 van de 100 punten en ontving het zilveren duurzaamheidscertificaat. Het bedrijf heeft zich verbeterd ten opzichte van voorgaande jaren en zit ruim boven het gemiddelde van de industrie.

“In de gecombineerde beoordeling behoren we tot de top vier procent van de groep fabrikanten die door EcoVadis is beoordeeld”, verklaart Jörg Niermann, hoofd Marketing bij NORD. “Deze positieve ontwikkeling is tevens een resultaat van onze duurzaamheidsstrategie.” In de categorie Milieu bereikte Getriebebau NORD GmbH & Co. KG uit Bargteheide de top één procent; in de categorie Duurzaam Inkopen behoorden het bedrijf tot de beste 11 procent van de beoordeelde bedrijven.

Uitbreiding van de duurzaamheidsactiviteiten 

“Ons doel is het harmoniseren van economische efficiëntie en duurzaamheid”, zegt Jörg Niermann. “Uitgaand van ons bedrijfsbeleid vormen integriteit en verantwoordelijkheid voor het milieu de basis van ons handelen – lokaal en wereldwijd.” Sinds 2021 rapporteert NORD zijn duurzaamheidsactiviteiten conform de Duitse Duurzaamheidscode (DNK). NORD is momenteel bezig met het opzetten van een duurzaamheidsnetwerk binnen de 10 grootste dochterondernemingen. Vanaf 2025 komt NORD met een internationaal duurzaamheidsverslag, met daarin de kerncijfers van alle dochterondernemingen. Op het gebied van kwaliteit en milieu werkt het bedrijf volgens gecertificeerde ISO managementnormen. Tevens ondertekende het bedrijf het UN Global Compact en volgt het de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Meer actuele informatie over duurzaamheid en CSR kwesties vindt u op onze website.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details